Yeti vagy Golf Plus? Esetleg Duster?

2016.02.12. 10:37

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Szeretnénk megtudni a véleményét néhány autóról, amit kiszemeltünk magunknak és kíváncsi volnék az ön véleményére is.

Körülbelül 10 km távolságon belül nagyjából minden elérhető számunkra, így hosszabb útra ritkán megyünk ezért úgy gondoltam, hogy benzines autó volna ésszerű választás, még ha véletlenül egy-egy nyaralás be is csúszik.

Az egyik kiszemeltünk a Skoda Yeti, a másik pedig a Volkswagen Golf Plus. Esetleg a Dacia Duster benzinesről mi a véleménye?

Úgy szeretnénk autót venni, hogy ha a későbbiekben gyereket vállalnánk, akkor is autó legyen, illetve lehessen bele pakolni gyerek holmiját is, illetve van egy borhegy is ahova gépeket is ki lehessen vele hordani. Kombi autót nem igazán szeretnénk, inkább valami egyterű, vagy terepjárósabb autót.

Mi az ön véleménye? Esetleg tud ajánlani valamit? Vagy rossz típusokat nézegetünk? A keret maximum 1,5 - 2 millió forint és használtan vennénk természetesen.

Tisztelettel,

Gábor

Kedves Gábor!


Rossz típusokat nézegetnek, legalábbis ami az anyagi lehetőségeiket illeti. A típus választásból nekem úgy tűnik, hogy nem nézték meg az interneten, hogy mit lehet venni ennyiért. A Dacia Duster jó kis autó, de ennyiért nem lehet kapni. A Dusterek jellemzően 2,4 milliótól kezdődnek, de nagy részük inkább 2,5-3 millió között van. 1,5-2 millió közötti áron vennék én is tízet.


Skoda Yeti is 2,5 milliónál kezdődik, tehát ugyanúgy szóba sem jöhet, mint a Duster. Mondjuk én benzinest nem vennék ezekből, mert csak TSI motorok vannak a típushoz, ha Yeti, akkor dízel. Az egyetlen megmaradt autó a listáról a Golf Plus, ez már tényleg kijön a rendelkezésre álló összegből. A benzines motorok közül a legjobb az 1.6-os 102 lóerős régi szívó motor. Az 1.4-es szerintem kicsi hozzá, helyváltoztatásra alkalmas, de jobb a nagyobb. Az FSI motorok megosztják a használókat, van aki már szívott ilyennel (én is), van akinek hibátlanul üzemel. A régi szívó motorban kevesebb az akna.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.