Családit rövid városi utakra

2016.02.14. 08:19

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületes Nepper!

A tanácsára lenne szükségem. Friss jogsis feleségemnek szeretnék venni egy autót, amivel 2 nagyra nőtt gyerekünket is fogja szállítani, ha egy kis rutint szerez.

Egy a városban is könnyen vezethetőt keresek, ha lehet magasabb üléssel, mint egy Golfnak van, ami véd, mint egy tank, s ha mégis javíttatni kell, nem kell rá hitelt felvennem.

Manuális váltó, illetve az évi legfeljebb 10 000 km miatt bármilyen benzines motor tökéletesen megfelelne. Ideális esetben 1 500 000 Ft-ból kijön, s akkor marad egy kis tartalékom is, ha javítani kell.

Örülnék neki, ha az octáviámmal egy márkaszervizbe tudnám hordani, így néhány típusra szűkült az érdeklődésem: VW Touran, Golf Plus, Seat Altea. Ezen kívül nézegettem Nissan Qashqai-t, Corolla Verso-t.

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel, Imre

Kedves Imre!


Az ön által felsorolt típusokból inkább az 1,6-os 102 lóerős szívó motoros változatokat venném, azokkal kevesebb a gond. A Touranok hat sebességes váltójában rendszeresen ellenőrizni kell az olajszintet, mert ha alacsonyabb a szükségesnél, akkor tönkre fog menni a váltója, és kidobálja majd a hatodik sebességet.


1,5 millióért nem lehet Nissan Qasqhai-t kapni, azok inkább 2,5 milliónál kezdődnek, de a Corolla Versóból is csak az első generáció jön ki, és azok alapján, hogy miket nézeget, azt gondolom, hogy inkább a második generációra gondolt.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.