Oktatáshoz Swiftet vagy Aurist?

2016.02.20. 12:14

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Oktatáshoz választhatok két autó közül. A már meglévő 2005-ös évjáratú Suzuki Swiftem - 1,3 benzines (120.000 km) - , illetve egy 2007-es évjáratú Toyota Auris 2,0 dízel gépkocsi között - ami oktató autó most is - 220.000 km-rel.

Az Auris használatához havi nagy összegű részlet is társulna, a futamidő után pedig enyém lenne az autó.

Érdemes-e bevállalni részletet, vagy a Suzuki is tökéletesen megfelelő az oktatáshoz, bár még be kell pedáloztatni és le kell vizsgáztatni, valamint egy első lengőkar- és a klíma ékszíj cseréjét is ütemezni szükséges tavasszal?

Az autónak 2-3 évet szükséges "kibírnia" oktatásban.

Köszönettel: Andrea

Kedves Andrea!

Én inkább bepedáloztatnám a Swiftet, mintsem jöjjön a sárga csekk minden hónapban. Mi van akkor, ha valami miatt nem úgy jön a pénz, mint azt korábban gondolta? A csekk jönni fog akkor is. A tanulók biztos le fognak róla rúgni egy-két kuplungot, és egy kuplungszettet meg fog úszni 30-40 ezerből. Ugyanez az Auris esetében 70 ezertől kezdődik, és ha megy vele a lendkerék is, akkor ez több százezer forint is lehet. Én biztos az olcsóbb fenntartású csekk és lendkerék nélküli variációt választanám.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.