3,5 millióig a középkategóriából

2016.02.27. 08:21

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Autóvásárlással kapcsolatban kérem a véleményét, 3-3,5 millió-ig vennék alsó középkategóriás autót. Természetesen benzines modellek között válogatnék, az éves autóhasználatom körülbelül 9-10 ezer kilométer, napi 30 km ingázással, évi 2-3 hosszabb úttal.

Az általam kiválasztott modellek:

Hyundai i30, Kia Ceed 2012-től, 1.4-1.6 ,tudom a tartalom ugyanaz csak más a forma.

Honda Civic 1.4, az 1.8-as nem nagyon fér bele a keretbe, szintén 2012-től.

Van egy kedvencem ami ugyan egy kategóriával kisebb méret, de nagyon kellemesen csalódtam benne. Hyundai i20 1.25 84 le-s. (3 fős a család)

Mit ajánlana Ön, az alábbiakban felsorolt 2-3 éves kb 30000- 80000-km-t futott autókat,vagy az új i 20-at. Természetesen az új i20 mellet szól az 5 év garancia!

Válaszát köszönöm előre is.

Kedves Kérdező!


A Hyundai-t és a Kiát meleg szívvel ajánlom, mindkettő nagyon jó. A Civic-ből az 1.8-as jobb, mint az 1.4-es, a kisebb motor is elviszi azt a kasznit, de a nagyobb sokkal kényelmesebben tudja az autópálya tempót. Én elgondolkodnék az első UFO generáció végéről származó autón is, mi van, ha nem 2012-es?


A Civic mellett szól a jól variálható utastér és a jóval nagyobb helykínálat is, abban négy nagy termetű felnőtt is elfér kényelmesen. Az i20 nekem kicsit kilóg ebből a sorból a mérete okán, biztos, hogy elég nagy a hely abban önöknek? Én elsősorban a nagyobb autókat venném, az ön által felsorolt három közül mindegy melyiket, elég biztos technika mindegyik.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.