Omega kontra Mondeo

2016.03.01. 10:11

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Napi használatra szeretnék vásárolni egy nagy kényelmes (190 cm magas vagyok), biztonságos (üzem és töréstesztileg is) benzines autót. A keret sajnos szűkös: ötszázezer Ft.

Kinézet autók:

Opel Omega 2.0 Benzin

Nissan Maxima 2.0 benzin

Ford Mondeo 2.0 benzin

Ezek közül az autók közül melyiket ajánlaná? Vagy ha estleg tudna jobbat a tanácsát szívesen venném.

Üdvözlettel: Antal

Kedves Antal!


A Mondeónál gondolom az MK3-as, 2000-től gyártott szériára gondolt. Itt arra kell figyelni, hogy az ajtók éle, a lemez visszahajtásánál rozsdásodik, és az első évjáratoknál szinte biztosan ilyeneket fog találni. A kétliteres motornál előfordulhat nagyobb olajfogyasztás, ez ezeknek a motoroknak jellemzőjük. Én az 1.8-as motort jobban szeretem, a Mondóból ilyet vennék.


Az Opel Omegánál szintén a rozsdásodásra kell odafigyelni. A C Omegák kevésbé rozsdásak, mint a B-k, de azért már ott is előfordulhat. Sajnos ebben az időben már nem volt a nyolc szelepes motor, az volt az egyik valaha gyártott legjobb Opel motor. A tizenhat szelepeseknél a vezérlés időbeli cseréje fontos, emlékeim szerint 60 ezrenként esedékes. A legjobb autó ezek közül a Nissan Maxima, én ezt venném.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.