Valami csajosat négy felnőttnek

2016.03.08. 10:10

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Lassan már egy éve keresem az igazit - ami az autót illeti. :) Mindenféle forrásból gyűjtöttem be az adatokat, ideje most már megvenni azt a kiszemelt drágaságot, de elvesztem.

Cél: 4 felnőtt számára is kényelmes beltér, megbízható, elfogadható fogyasztású autó.

Szituáció: utcán állna, kevés városi-több országúti használattal, de szeretném, ha egy-két német autópályás, szerpentines úttól sem ijedne meg az autó.

Keret: 900 ezer + átíratás.

Kinézett típusok: Ford Mondeo 1.8-as, 110 vagy 125 LE, Seat Toledo 1.6 16V-s, 105 LE, benzinesek mind, mert télen is a szabad ég alatt állna. (Ilyen árban 2001-2004 évjáratú autókat találni a hahun.)

Az lenne a kérdésem, hogy melyiket választaná ezek közül? Esetleg szóba jön nálam a Skoda Octavia, VW Passat, de ezek közül szinte lehetetlen megkímélt darabokat találni a piacon. Toledóból meg pont lenne egy első tulajos megkímélt darab, elvileg 195e k-rel. Tehát keressem még a tökéletesnek tűnő példányt ezek közül, vagy gondolkozzak teljesen másban?

Mit ajánlana?

Üdvözlettel,

Edina

Kedves Edina!


A Toledóban egy egyszerű VW technika lapul, sok baj nincs velük. A négy felnőtt méretétől függ, hogy mennyire elég önöknek, mert hátul nem túl nagy a hely. A VW csoporton belül ugyanez a padlólemeze a Seat Leonnak, VW Golf 4-nek, Borának, Audi A3-nak, Skoda Octaviának. Ezek ugyanabból az alkatrész repertoárból vannak összelegózva, és pont ugyanannyi hely lesz bennük hátul. Vásárlás előtt mindenképpen javasolnék egy ülés próbát.


A Mondeóból én is az 1.8-as motort javasolnám elsősorban. Itt a rozsda a fő ellenség, aminek a felbukkanására lehet számítani leginkább az ajtók éleinél, ahol a lemez vissza van hajtva. Ha van egy ilyen első tulajos, ismert előéletű példány, akkor nem haboznék sokat.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.