Granturismo-érzés kétmillióig

2016.03.09. 13:23

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző,

évi 40 ezer km-t tolok be egy "költséghatékony" (értsd: dögunalmas) céges verdába, így elég sokat utazok ahhoz, hogy folyamatosan egy mind megjelenésében, mind pedig vezetési élményben izgalmasabb autón járhasson az agyam.

Olyan autóban gondolkodom, amit valószínűleg csak hétvégén, autós kirándulásokon, hosszúhétvégés mini nyaralásokon vennék elő, egyébként garázsban pihenne.

Közelebb a 40-hez, mint a 35-höz azért van néhány spec elvárás is, 2+2 ülés legyen benne (hátul 10 év alatti gyerek elférjen), de két ajtós coupé elvárás, a teljesítmény pedig nem baj, ha már megüti a magasabb teljesítményadó kategóriát (170LE :) ). Nem p@namágnes és nem is valódi sportautó kell, elég ha az érzést hozza.

Ha a határt valahol 2 millió Ft körül húzzuk meg, akkor elég érdekes dolgok jutnak az eszembe: pininfarinás Peugeot 406 coupé, első generációs Audi TT (esetleg ebből Quattro, nagyobb turbós motorral), de igazán semmilyen tapasztalatom sincs ebben a kategóriában, így kicsit bizonytalan vagyok mi is felelne meg a fenti elvárásoknak.

Van a fenti két típussal kapcsolatos általános benyomás/vélemény, vagy lehet, hogy teljesen más dolgokat kellene nézegetnem?

Köszi a véleményt előre is!

Kedves Kérdező!


Az Audi TT valóban 2+2 üléses. Papíron. Ki van alakítva az ülés, illetve az öv, de oda nem fog senki beülni, maximum egy táska, mert szinte nulla lábtér van hátul. Egyébként a szokásos VW alkatrészekből van összerakva, nagy baj nincs velük, de bele nem fognak férni.


A 406-os coupe formája még mind a mai napig megállja a helyét. Sajnos kevés jó állapotú maradt, de azért még lehet találni, én is hoztam valakinek egy egész szépet mostanában, és nem is volt drága. Motorok közül inkább a 2.2-est venném, mert a három literes nagyon nehéz, és orrtolós lesz tőle a kocsi, de nem is olyan megbízható, mint a kisebb motor. Elég kézenfekvő az E46 coupe is, de sok embernek azért nem kell, mert ellenérzései vannak a "szimpatikus" BMW tulajokkal szemben, pedig az egy nagyon jó kocsi, szép is, és jó helyen kapar. Ha már sportos kocsi kell, az legalább tud keresztben menni, mondjuk spert kell hozzá csináltatni, mert nincs benne.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.