Benzines E46-ot, de melyiket?

2016.03.20. 08:23

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Hamarosan autóvásárlás elé nézek és a következő lenne a helyzet: használt autót szeretnék venni, valami közepes méretű sedan vagy cupe, esetleg ferdehátú autóban gondolkodtam. Az autót főként városban használnám, de a heti 1-2 hosszabb út belecsúszna. Elsőként 1.9-2.0 TDI motoros VW/Audi konszernben gondolkodtam (Passat, A4, A3 esetleg Golf). A családunk régóta használja ezek variációit, de rá kellett jönnöm, hogy nálam nem érné el az autó azt az évi futásteljesítményt, ami indokolná a dízelmotort.

Így hát számomra kicsit ismeretlen terepre tévedtem, a benzines BMW-k világába. A 3-as széria E46 változatából mazsolázgattam, mert nagyon tetszik az autó (volt már a családban ilyen, 320Dezső). 3 féle motortípussal tudnám elképzelni magamnak ezeket, 318i (sor4, 143LE), 320i (sor4, 150LE), 320i (sor6, 170LE). Nehezen tudok dönteni ezek közül, mivel nem igazán ismerem őket. Szeretném ha a normális használat mellett egy vegyes 10 liter körüli fogyasztást tartani tudnék.

Kérem segítsen döntenem, melyik motor lenne az igazi? Mire kellene odafigyelni az ilyen autók vásárlásakor? A keret 1 200 000 plusz tartalék, a szervizelést jól és olcsón meg tudom oldani. Rossz ajtón kopogtatok vagy elérhetem imádott cupe-mat? Nem szeretnék egy szürke dízel passatos fiatalkort, legyen egy kis boogie az életben! Nemde?

Köszönettel:

Szabolcs

Kedves Szabolcs!

Ennyiért már lehet vállalható állapotú E46 coupét venni. A motorok közül majdnem mindegy melyiket veszi, a benzinesekkel sok baj nincs, persze minél erősebb, annál jobb, és a sorhatnak szebb a hangja. A rozsdásodásra kell odafigyelni, az első sárvédő íveknél, illetve a hátsókon a lökhárító mellett, először itt kezd el rohadni.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.