Mozgássérültek szállítására 1,2 millióig

2016.03.21. 07:14

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző

Úgy alakult, hogy egyesületünknek autóra van szüksége. Eddig megoldottuk innen-onnan kölcsön kérve, bérelve de most valami saját kell. Olyan saját amibe belefér 6-7 ember, vagy teljes felszereléssel 2 újszülött. Egyrészt látás és mozgáskorlátozottak szállítása a cél. 5 emberrel (plusz sofőr) vagy másik profilunkból adódóan kisdedeket szállítunk kórházból haza, otthonról gyógyulni, így be kell férni 2 babának, anyukával, sofőrrel, tehát fontos hogy az autó megbízható, emberbarát járgány legyen, és a lopási statisztikája se legyen kiemelkedő.

- Kiszemeltjeink: Fiat Multipla, Eurovan, Previa... Néztünk kisbuszt is (bár a fenntartása jóval drágább, ezért inkább az egyterű a cél) Ducato, Hiace, Transit, Transporter(?). Itthon nézegessünk, vagy inkább külföldi portálokon?

- Szempont: Legalább 6 különálló ülés. Maradjon csomagtartó is. Legyen megbízható, mert kellemetlen lerohadni 2 újszülöttel, vagy 5 látássérültel, mozgáskorlátozottal...

- A keret: kb 1.200.000 között támogatásból szedjük össze, a teljes keret kb 1.500.000 de átírásra, apróbb javításokra is hagyunk nyilván...

Mi a tanácsa? Mit tartana Ön szem előtt? Melyiknél mire figyeljünk? Melyik motortípusoktól óvakodjunk, melyiket részesítsük előnyben?

Hálás köszönettel:

János és Márk (Emberek Vagyunk Egyesület)

Kedves János és Márk!


Fiat Multiplából inkább a dízelt venném, a JTD motorok elég megbízhatóak, és jól mozgatják a kasznit. Az 1.6-os benzinessel kicsit vérszegényebb, és relatív sokat is eszik. 1.2-1.5 millióért nem Previát kapni, hanem szemetet. Persze lehetnek kivételek, de amiket eddig láttam ebben az árkategóriában, azok inkább ehhez az említett kategóriához voltak közelebb, mint az autóhoz. A jó Previa inkább kétmillió fölött van.


Az Eurovanokkal nincs baj, egy jó HDI motor van bennük. Ha az Eurovan I-est választják, azok jóval olcsóbbak, és szerintem még kevesebb problémájuk van. Ott a bal hátsó kerékdobban vezetik el a tanbeöntő csövét, arra feltud ülni a sár, és ennek következtében el tud rohadni.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.