Dinamikus ötajtóst egymillióig

2016.03.31. 10:21

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt István!

Körülbelül egy millió forintos felső limittel szeretnék egy jó kiállású ötajtós autót vásárolni. Alapvetően városban használnám, így benzinesben gondolkozom, de időnként azért kimennék vele a világból, így az sem ártana, ha lenne benne egy kis erő a sok cucchoz, illetve elmenne valamilyen szinten "úttalan" utakon is.

Valamiért van egy furcsa becsípődésem az 1.5-ös 109 lovas Smart Forfour irányába, de csak Németországban találok, onnan pedig kicsit túllő a költségvetésen behozni. Jó lehet a 95 lovas 1.3-as is? Esetleg valami hasonló méretű alternatíva?

Sok cuccot inkább két személlyel vinnék. A Smarton kívül eddig a 4-es Golfot, Almerakat néztem, a Skoda Fabian is gondolkodom, de az valamiért kicsinek tűnik. Kezdek elveszni a sok lehetőség közt, igazán hálás lennék egy jó tippért. A Jazzel se lenne semmi bajom, de úgy látom az ársávomban a kínálat alja van...

Tudna esetleg valami jót ajánlani ezen a vonalon? Előre is köszönöm a segítségét,

László

Kedves László!


Ha a Golf IV-eseket nézegeti, akkor a Seat Leon is jó lehet, ugyanarra a platformra épül, ugyanazokból a műszaki elemekből építkezik, de más a forma. A Smart Forfour-t nem ismerem, de ugyanaz a minősíthetetlen bohóc váltó van benne, mint a kisebbik testvérében, arra pedig nincs mentsége senkinek. Egyébként Mitsubishi Colt alvázra épült, és Mitsubishi motorok vannak bennük.


Az Almerákkal nincs gond, több ismerősömnek is volt, illetve van, és mindenki elégedett vele. A Fabia tényleg kicsi, hiszen a Polo alvázára készült, az Octavia épült a Golf IV platformjára a Skodánál. A Jazzből valóban a kínálat alja van, és itt már néha kompromisszumot kell kötni. Ha már a Honda képbe került, akkor a 2001-től gyártott Civic is jó lehet.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.