Gyűlik a kilométer a dízelben, váltsak benzinesre?

2016.04.29. 10:45

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Olyan kérdèssel fordulnék hozzád, hogy van egy 2001 évjáratú Audi A4 Pd Tdi avantom. Elég keveset járok (évi max 8000 km) városban ritkán használom, mert nem akarom kínozni. 2 éve használom baja nem volt, de nem is szeretném megvárni hogy legyen 220000 km van benne. E helyett gondolkozom 2 millió forintig benzines autóban 2007-2010 évjárat között.

Kiszemeltek: Volvo C30 , BMW 116i, Golf v 1.4 TFSI... Más nem jut eszembe. Igazából imádom az autóm, csak az édesapám ültette el a bogarat a fülembe, hogy adja el ne várják meg amíg rám öregszik és nem kapok érte egy forintot sem.

A gyors válaszod megköszönném, mert vevő az már van az autómra, csak tanácstalan vagyok, mi legyen.

Nagyon köszönöm a válaszát.

Szép estét!

Kedves Kérdező!

Az 1.9 PDTDI elég jó konstrukció, nem fog az csak úgy összeomlani, de ha rendes pénzt adnak érte, hadd vigyék. A Volvo C30-al nincs gond, a 116-os BMW-nek vezérműlánc bajai voltak anno, erre volt egy visszahívás, de tökéletes nem lett, ráadásul nem túl fickós, ahogy megy. VW TSI-t nem vennék, amíg van szívó benzines, egy 102 lovas 1.6-os sokkal jobb. Amúgy meg édesapádnak nincs igaza, egy szép 1.9 TDI A4-ért mindig adnak jól látható összegeket, bár az idő előre haladtával nyilván kevesebbet.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.