Egyterűt egymillióig

2016.04.30. 09:54

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Nyár elején újabb kislányommal immár 3 gyermekesre bővül kicsiny családunk, és a jelenlegi Fiat Brava 1.6 SX hátsó üléspadja meglehetősen kicsinek tűnik három gyereküléshez (de még két gyerekülés + egy hordozó, vagy egy hordozó + egy gyerekülés meg az asszony felállásban is).

Elkezdtem nézegetni a használtautó piacon, elolvastam számtalan cikket, és kezdek nagyon tanácstalan lenni. 1 millióm lenne maximum, és ebben már az esetleges javításra elkülönített is bele számoltatik, amiből össze kéne hoznom valamit. Nézegettem a Citroen Xara Picassokat, ám többek szerint csak pénzkidobás, míg egyes cikkek meg csupa jót zengenek róla.

Még képbe került a Renault Scenic is. Mindenképpen olyan kéne, ami hátul három különálló üléssel rendelkezik, de legalábbis három pontos biztonsági övvel minden üléshez.

Nem tudom, tudna e segíteni... Ön mit ajánlana? Nem kell, hogy gyors legyen, inkább megbízható és kényelmes. Elsődlegesen városi használatra.

Köszönöm!

György

Kedves György!

A Citroen Xsara Picasso megosztó autó, némelyik ember szív vele, de nekem és az ismerőseimnek nem volt vele bajunk, pedig az egyikük tíz éven keresztül használt két darabot, és 400 ezer fölött ment velük. Én inkább a Citroent venném, mint a Renault-ot, Scenic-kel már én is szívtam, vezérműtengely kopással, gyújtó trafóval, elektromos nyűgökkel. A Fiat Multipla formája nagyon megosztó, de funkcionálisan nagyon jó, az is megfelelő lehet a célra.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.