A megbízhatóság a cél

2016.05.05. 10:41

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper

Új autó vásárlása előtt állok, és a tanácsát szeretném kérni. Az autó szempontja a megbízhatóság és a fenntarthatóság (és itt nem arra gondolok alapvetően, hogy mennyit fogyaszt az autó, hanem, hogy mennyire szerviz igényes és mennyire költséges a szervize, legyen az egy kötelező szerviz, vagy vezérléscsere, vagy egy fék-, lengés csillapító-csere).

A 3 kiszemelt: Skoda Octavia RS 2.0 TFSI (2012), VW Jetta TSI 1.4 / 160 LE (2012), Peugeot 508 GT 2.2 HDI (2012)

Alapvetően munkába járásra van használva az autó napi 60 km-t tesz meg, város és autópálya használat 60/40 aránnyal, meg havonta egyszer-kétszer nagyobb utazás vidékre.

Segítségét előre is köszönöm

Üdv

Attila

Kedves Attila!

A TSI motoroknak nem vagyok nagy barátja, de a két literes TFSI még a legjobb ezek közül. Az Octavia RS nekem is nagyon tetszik, de én inkább vennék egy CRTDI-t, az megbízhatóbb, egy részecskeszűrővel van benne több a drága alkatrészek közül, de annak az ára meg visszajön a fogyasztásnál. 1.4 TSI-t nem vennék, annak kifejezetten drága tud lenni a vezérlése, és le is kokszolódik a szívósor 100 ezer kilométerig. A Peugeot 508-hoz még nem volt szerencsém, arról nem tudok semmit, Papp Tibi tesztelte, azt itt olvashatja.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.