Sportos, de kényelmes benzinest

2016.05.07. 12:51

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper,

Első saját autó vásárláshoz szeretnék tanácsot kérni. Nem vagyok autómegszállott, nem is értek hozzá igazán, nem is tervezek autószerelőként elhelyezkedni a jövőben, illetve a szabadidőmet sem a kocsi alatti bütyköléssel tervezem eltölteni.

Családon belül főleg Ford dízelek voltak járatva, a dízelek minden nyűgjével (turbó, részecskeszűrő, adagoló), szóval ami drága, az el is romlott, nem is egyszer.

Emiatt döntöttem, hogy magamat inkább megkímélném ezektől a köröktől,és egy egyszerű konstrukciójú, 2 liter körüli szívó benzinest szeretnék.

Egyik márkához sem ragaszkodom, bár kicsit inkább keletre húzok, mint nyugatra (a Kia, Hyundai, Honda felhozatala, és a japán szívó nekem általában szimpatikusabb).

Két szempont lenne, aminek meg kell felelnie:

- a külleme hordozzon azért némi egészséges dinamikát, sportosságot - min. 100-110 LE-s változatok érdekelnének

-majdnem 2 méter magassággal is kényelmes, tágas legyen elöl, 4 felnőtt férjen el kényelmesen benne

Ebből kifolyólag pl. Honda Accordokat, Civiceket (ufó kivitel), Ford Mondeókat (viszonylag ritka), Mazda 6-okat és BMW-ket nézegettem (E46).

1,5M körül terveztem rá szánni, de 2,5M-ig felmehet, ha akad tényleg annyival jobb vétel a piacon.

Ön mit választana adott helyzetben?

Előre is köszönöm a tanácsot,

Balázs

Kedves Balázs!

Az ufó Civic nagy kedvencem, különösen az 1,8-as változat, az tényleg keveset fogyaszt, normálisan megy már azzal a motorral, a láncos motornak nincs baja sosem, négy felnőttnek is kifejezetten kényelmes, és ugyanúgy lehet hajtogatni az ülését, mint a Jazznek. Az Accordból a 2,4-es motort kedvelem a legjobban, alig eszik többet, mint a kisebb testvére, de a kétliteres sem rossz. A 2007-től gyártott Mondeo szintén jó választás, benzinesből alig van választék, de azért néha lehet találni. A Mazda 6-osoknál a rozsdára kell figyelni a hátsó íveken és az ajtók alján. Néha a legelső 2002-es autók között is lehet rozsdamenteset találni, bár ezek ritkák, néha pedig már a 2007-esek is bitangul tudnak rohadni, attól függően, hogy miként bántak velük az előző gazdáik. A BMW E46-nál szintén lehet rozsdára számítani a négy kerékíven. Ha felmehetünk kétmillió fölé, akkor én egy ufó Civicet vennék.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.