Két autónk van, melyik menjen?

2016.05.14. 09:08

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Autó eladáson és talán vásárláson törjük a fejünket a nejemmel. Asszonykának van egy Renault Senic-je 2001/9-ből, első tulaj, nekem egy Focus II ferdehátú 2009/6-ból, második tulajként. A következő a helyzet: fölösleges két autó, de nem tudjuk melyiket lenne logikus eladni. Mindkettő 1.6 benzines, kb. 160 ezer km. Mi általában hétvégén megyünk, de akkor nagyon, pár hónapos gyerkőccel, és később tervezzük a következőt.

A Renault megkímélt állapotú, rendben van, leszámítva az időnként felmerülő elektronikai hasfájásait, illetve ha egy hétig nem nyúlok hozzá télen, akkor tud rondán morogni ránk. Vezetett szervizkönyves, menetstabilizátor, ülésfűtés, minden van. Sajnos a bal hátulja javítva lett, asszonyka egy kis nézeteltérésbe keveredett egy póznával tolatáskor.

A Fordot nagyon szeretem vezetni, megbízható, nem tudok rajta fogást találni, csak egyet: lehetne nagyobb. Vezetett szervizkönyves, törésmentes, Fresh felszerelésű. Másfél éve vettem, volt nagy szervizen, azóta 8000-km mentem vele, garázsban tartott, most lent alussza téli álmát a mélygarázsban, néha elmegyek vele munkába, hogy mozogjon valamit.

A mostani fejemmel tuti kombit vettem volna, vagy leginkább semmilyen autót sem, de hát akkor nem sejtettük, hogy két autó lesz a családban, meg hogy már közeleg a baba-szezon :)) Logikusnak találnám a Fordot megtartani, mint újabb, megbízhatóbb járgányt, de ne kerülgessük a kását: a babakocsival a kalaptartó is szépen csukódik, pár guriga wcpapír még befér, de teli van, tehát már most sem érzem nagynak. Hosszú távon mindkét autó kicsinek tűnik. Ha a Focus egy kombi lenne, meg lenne a megoldás.. Viszont 1 év múlva kilátásban van egy hosszabb külföldi meló is. Így a következő megoldásokban törjük a fejünket:

a) marad a Focus, aztán csere ha kell

b) marad a Senic, aztán csere ha kell

c) mindkettő eladó, jöhet egy szinttel nagyobb kombi (C5, Mondeo vagy hasonló)

Arra jutottunk, hogy megkérdezünk valakit, aki ért is a témához. Mi a véleménye?

Köszönettel, Krisztián

Kedves Krisztián!

Eladnám mindkettőt, és vennék egy nagyobbat. Ha a Focus megfelelt, akkor megnéznék a C-Maxot, hogy méretében megfelel-e a csomagtartója, de a Mondeo is teljesen jó.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.