Családi benzinest, kényelmes vezetőüléssel

2016.05.15. 09:36

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Régóta foglalkoztat a kérdés, találuk-e olyan benzines autót (10-12e km futásteljesítmény/év) amelyben kényelmesen elférnék (192cm/110kg) és nem egy mélyen ülő típus, mint pl. A6, A8.

A legnagyobb gondom az ülésekkel eddig ez volt, hogy az ülőlap hossza miatt a lábam nincs alátámasztva - és lóg a levegőben, szóval fárasztó, kényelmetlen.

Mostanában az ülések szélessége is mintha összement volna, mert még egy Suberb ülése is eléggé keskeny a régebbi Mercedesekhez képest.

Szóval olyan "régifajta" kényelmes "fotelszerű" vezetőülést szeretnék aminek azért van oldaltartása, szélessége, hosszú vagy inkább kitolható ülőlappal, de a fejemet se verjem bele a tetőbe, és azért menjen is rendesen (legalább 130-150LE) - na, van itt igény bőven...

Magasabb - SUV jellegű autóban (RAV4, i35) inkább gondolkodnánk amibe beülni lehet mint leülni.

Volt Peugeot 405, ami kényelmes volt(15 éve), de már az újabbakban ott is összementek az ülések, most "Octaviával" küzdünk....hát nem kényelmes hoszútávon

Mit tudnál javasolni használt (max.3-4 éves) esetleg új kategóriában 6-7M-ig

A dieselt nem vetném el mindenáron, de mindenképpel fenntartható és megbízható partnert keresnénk erre a célra.

Köszönettel

Kedves Kérdező!

Az ilyen "kényelmes ülés" kérdésekkel mindig bajban vagyok, mert mindenkinek más a teste, mások az igényei. Ami nekem jó nem biztos, hogy másnak is ugyanolyan. Az általad említett SuperB-ben most ültem, és nekem teljesen megfelelt volna. Ebben az esetben csak az a célravezető, ha kipróbálod az üléseket, és eldöntöd, hogy neked megfelel-e vagy sem. Az új autókkal nem vagyok képben, mert hozzám általában idősebben kerülnek az autók, mint 3-4-év, így azokkal nincs tapasztalatom.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.