1-es BMW kontra Hyundai i30

2016.05.18. 11:31

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper,

családi kompaktot keresünk második autónak, városi szaladgálásra. A rövid távok, és az alacsony éves futás miatt benzinesben gondolkodok.

Az első körös nézelődés után 1-es BMW és Hyundai i30 a két befutó (esetleg Mazda 3?) (Golf V, Astra, Focus kiestek). Észérvek miatt próbálunk a Jazz-el is barátkozni, de még nem hódította el a szívünket.

Van esetleg egyéb titkos tipp a kategóriában? Illetve a fentieknél mire kell különösen figyelni? Egy 10-11 éves BMW-t azért szerviz szempontból kockázatosabbnak (drágábbnak) látok, mint egy 6 év körüli i30-at.

Köszönettel,

Jani

Kedves Jani!

Jól látja, egy BMW-t drágább lesz fenntartani, mint egy i30-at, ráadásul a koreaiak (Ceed, i30) a legmegbízhatóbb autók közé tartoznak a kategóriájukban. A Mazda 3-at én is szeretem, és amiket ennyiért lehet kapni, azok kevésbé rohadnak, mint az öregebb társaik. Az i30-at teljesen jó és racionális választásnak tartom.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.