7-8 százezerig automataváltósat

2016.05.23. 11:40

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Üdvözlöm!

Abban az ügyben kérnék tanácsot, hogy a fiamnak szeretnénk autót vásárolni, de egészségügyi problémák miatt csak automata váltós jöhet szóba. Ön mit tudna ajánlani?

19 éves a fiam, valami sportosabb gép kellene neki, egy megbizható váltóval teljesen tanácstalan vagyok. Honda Civic Sport, Alfa 147, és a Smart Roadster tetszik neki. A Hondába nem nagyon van automata. Más autók? A keret 7-8 százezer lenne.

Köszönöm elöre is! Jani

Kedves Jani!


A Smart Roadster minden csak nem sportos, úgy néz ki, de nem az. Egy elég buta robot váltó van benne, mindemellett egy elég gyenge konstrukció, kevesen értenek hozzá, és emiatt elég sok tákolt vacak van. Az Alfa 147-esre is lehet szépen költeni még automata váltó nélkül is, de Selespeed váltóval meg pláne. A Honda sokkal jobb lenne, de ha van is, az is jellemzően drágább, mint a kerete.

A vasaló Swiftből is lehet elvétve automatát találni. Ebben az értékhatárban relatív sok Citroen C2-es van, de a Sensodrive váltót sem erőltetném. Néztem a netet, hogy milyen autót lehetne ennyiért venni, és még az A3-as Audi lenne a legjobb ennyiért, abban egy sima automata váltó van, semmi trükk. Én körülnéznék kint is, hátha lehet onnan egy Hondát venni, az lenne a legjobb.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.