Tartok a TSI-től, legyen Kia?

2016.05.27. 10:07

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Szeretnék vásárolni egy 4. Golftól (1.4 2002, bár nagyon szeretem és semmi baja) nagyobb autót, mivel bővült a család. Én kétméter magas vagyok és sajnos mögöttem nem fér el a feleségem, se a babahordozó kényelmesen. Hosszú úton ez nagyon megterhelő, mivel én húzom előre az ülésemet. Illetve a család további bővítését is tervezzük.

A Kia autókat neten és ismerőseim dicsérik, bár olvastam néhány negatív jelzőt is róluk. Nekem nincs vele tapasztalatom, nem tudom milyenek a gdi vagy cvvt motorok.

VW-t nem kell bemutatni senkinek, ugye most is VW van a családnak. Csak az utóbbi években sok problémát olvasni a TSI motorokról ill. motortér alkatrészekről a kocsikban (100.000 km után sok a baj vele, sok pénzért) és nem tudom, hogy mégérné-e befektetni egy sportsvan-ba. Olyan mintha a VW ráállt volna a drága alkatrész eladásra. Nem tudom, hogy ez a TSI motor változott-e, fejlődött-e az utóbbi 1 évben!? (meghajtás, stb..)

Kérdéseim a következők:

- Ön melyik autót javasolná megvételre a számunkra?

- Esetleg tudna még nekem mondani 2010 után gyártott megbízható családi autót, megbízható motorral és nem túl drága alkatrészekkel 3,5-4 millió Ft körüli értékben?

- Illetve (ha lehetséges) egy indoklást, hogy miért azt az autót válasszam?

Köszönettel: László

Kedves László!

A TSI-ben van turbó, kettőstömegű lendkerék, egy drágán cserélhető vezérlés, a szívócsatorna lekokszolódik már 100 ezernél. Ez a VW nagyon nem ugyanaz, mint a 2000-es évjáratú Golf IV-es, amiben alig van olyan dolog, ami el tud romlani. Ha e kettő közül kellene választanom, egyértelmű, hogy a Kiát venném, abban egy jó szívó motor van, és nem szokott elromlani. Ha más is érdekli, akkor pavlovi reflex-el bemondom az Accordot, de egy Hyundai i30, i40 is nagyon jó tud lenni.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.