Inkább szerszám, mint személyautó

2016.06.02. 07:39

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző,

Maximum 4 éves szerszámot keresnék 10-15000 km-es éves futással, sok 8-20km-es utakkal. Mindenképpen 5 személyes kivitelűt, a hátsó sor variálási lehetőségével. A babaüléstől kezdve a kerti kisgépeken keresztül az almás ládáig mindennel fog találkozni. Jó lenne ha kissé magasabb kivitelű lenne, hogy bírja a vidéki földutakat és nem mellékesen az idősödő szülők is könnyen használhassák, le sem merem írni, hogy a 4 kerék meghajtás se lenne hátrány...

Az első rész miatt nyilván inkább benzinesben gondolkodom, a továbbiak miatt pedig inkább furgonból lett egyterű lenne az ideális megoldás(nyugodtan szóljon közbe ha valamiben eltér a véleménye), a 4 kerék miatt csak dízeleket találtam, ami nem passzol a rövid utakhoz és a kevés éves futáshoz, az 1.2 TSI szerű motorokról pedig nem hallottam jókat.

Tudna megoldást ajánlani ezekre az ellentétekre? Vagy esetleg a fő csapásvonal megtartásával (max 4 éves, 10-15e km/év, sok rövid út) a lehető legtöbb kritériumot megtartva valami más ajánlás? Maximum 4,5-5 millió forintot szánnánk rá és hosszútávban gondolkodunk.

Nagyon köszönöm!

Üdv,

Szabolcs

Kedves Szabolcs!

Ezzel a kérdéssel szépen feladta a leckét. Az ilyen "szerszám" szerű autókból kevés a benzines, hiszen szerszámnak veszik, és sokat mennek velük. Nekem elsőre a Citroen Berlingo, Peugeot Partner kettős jutott eszembe, de ezekből is elvétve találni benzinest. Beírtam a paramétereit a keresőbe, de semmi, se itthon, se külföldön. Én elkezdenék gondolkodni, hogy melyik paraméterből adnék le. Javasolnám elsőnek a 4X4 hajtást, mert azzal végképp lenullázza az esélyeit, illetve az évjáratot, mert ha úgyis szerszám, akkor szinte mindegy hány éves, ha nincs benne a világ összes kilométere. Én vennék valami kicsit öregebb Berlingót vagy Partnert.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.