Megbízható családi benzinest 1,6 millióig

2016.06.15. 11:17

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Jelenleg egy 4 éves Fiat Bravo 1.4 (90 Le) boldog tulajdonosa vagyok. Sajnos családi okok miatt szükséges megválnom tőle, hogy egy kevesebb összegért vásárolt használt autó mellé megtakarításom is maradjon.

A keretem a fentiek tükrében 1,2 - 1,6 millió Ft, de ez minden járulékos költséggel értendő.

Fontos lenne a kiválasztandó autó esetében a hely, hogy születendő gyermekeimmel a család elférjen, valamint a megbízhatóság. Igazából, hogy őszinte legyek, az is szempont, hogy az autó megfelelő dinamikával tudjon közlekedni, tehát nem szeretnék újfent 1,4-es autót vásárolni.

A megbízhatóság miatt a japán autók felé kacsingatok, a Honda Accord, Mazda 6, Toyota Avensis triumvirátus tagjai a legfőbb esélyesek.

Évente nagyjából 15 000 km-t vezetek, tavasztól őszig robogóval járok, így ilyenkor inkább a hosszabb utak dominálnak, a téli időszakban viszont vegyesen rövid városi, hosszabb vidéki utak is vannak.

Elsősorban benzines modellekben gondolkodom, de szívesen veszem bármily nemű tanácsát! A német típusoktól sem idegenkedek, sőt, alapból ilyen beállítottságú vagyok, csak a japán modellek megbízhatósága nyomos érvnek tűnik a fentebb jelzett típusok esetében. 4-5 ajtós, vagy kombi, a lényeg hogy jusson mindenkinek, mindennek hely.

Remélem sikerült annyi információt leírnom, amely alapján tudna ajánlani valamit.

Megtisztelő válaszát előre is köszönve!

Üdv: Zoli

Kedves Zoli!


Mindhárom ön által felsorolt autó jó. A Mazda 6-nál az ismert hátsó kerékív és ajtó alján történő rozsdásodásra kell figyelni, ebből a szempontból a Magyarországon forgalomba helyezett autók jobb állapotban vannak, de legjobb, ha egy olasz importosat talál, ami nem az Alpokból származik, hanem délebbről. Ha találna egy rozsdamenteset, akkor azonnal alváz és üregvédelmet rá, és akkor még sokáig használhatja.


Az Accord és az Avensis sokkal jobb rozsda szempontból. A három közül a Toyotára jellemző legkevésbé a rozsdásodás, viszont az Accord a legstabilabb műszakilag.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.