A Lexus bevégezte, merre tovább?

2016.07.22. 12:34

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Hát megint itt vagyok, hogy vennem kellene egy új autót, mivel a jelenlegi kocsim egy stop táblánál "benéztem" kavicsos dömper miatt bevégezte földi pályafutását. Sovány vigasz, hogy nem én néztem be, a kocsim meg tette a dolgát, csak a telefonom kijelzője tört el, én sértetlenül szálltam ki.

Nem vagyok kifejezett versenyző típus, szeretem lassan, szépen, finoman megadni a módját.... Pl. ujjatlan bőr kesztyűben vezetek. Nem tudom miért, de így alakult. Nekem a 130 km/h a plafon, nem szeretem üveghangon gyilkolni a gépet, szeretem a csendben dolgozó minőséget.

A most meghalt kocsim egy Lexus IS200, mit mondjak róla... egy kocsinak ilyennek kell lennie.  Előtte egy W123.... a világból ki és vissza bárhonnan, most meg itt ülök és gondolkodom mit vegyek. Két favoritom van: az egyik az új Lexus IS 200t, esetleg a 300h, de a 200turbo inkább, mert az nem villanydodzsem. Tudom, többet eszik jóval, de akkor is. A jelenlegi Lexus is sokat evett, de minőségi, igazi gép volt. Ezt várnám el az új kocsitól is. Legyen ízig-vérig gép, igazi, úgymond örök darab, ha nem is hajtok vele csak "öregurasan", meglegyen benne az erő.

A másik befutó pedig a nagy szerelem. Egy Mercedes, csak Long és csak W126. Egy 4200 esetleg egy 5000 V8. Az 5.6 litereseket nem keresem, az nekem túl van a határon. Nem az ár a lényeg, akár rádobom a Lexus árát is. Mondjuk tudott, hogy ha Mercedes, akkor nem itthon kell vennem. Egy olyan kocsit akarok, amibe beülve egy dolog fog el: minőség. Az az érzés, hogy na, ez meg van csinálva. Egy olyan autó, amiből csak az sugárzik, hogy megyek, megyek, megyek. Ma, holnap, bármikor bárhová. Igen, ebben kéne egy kis segítség. Egy új Lexus, vagy egy 20 éves öreg Mercedes. Egyik sem 10 évre véve, hanem bőven a világvége utánig.

Köszönettel

Péter

Kedves Péter!

Ezek az öreg 126-osok már nem alkalmasak a mindennapi közlekedésre, ezek arra valók, hogy valaki néha megsétáltassa őket, amúgy meg legyenek egy száraz garázsban. Arról még nem is beszéltünk, hogy honnan vesz jó állapotú 126-ost, és mennyiért, mert ezek is elfogytak.

Ha akad még jó állapotú példány, az valamelyik gyűjteményben figyel, vagy valakinek a hobbiautója, és néha előveszi, ahogy mondtam. Mindennapi közlekedésre kell egy Lexus, és ha lesz "kedve" és garázsa, akkor vegyen egy Mercit, just for fun.

Üdv:

doki

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.