Epicát vagy Sonatát az óriásnak?

2016.08.11. 10:51

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Segítségét szeretném kérni a megfelelő autó kiválasztásához. Az egész család ingázik 30 km-ről Budapestre. A keretösszeg max. 2M Ft. Fontos szempont a megbízhatóság. Kb. 8-10 évet szeretnénk használni, így az értékvesztés, presztízs nem szempont.

Két gyerekülés a két felnőtt mögött. Én átlagon felüli méretekkel rendelkezem 205 cm és 140 kg, így elég sok autót meg kellett nézni mire körvonalazódott, hogy mely autókban férünk el és melyekben nem.

Kiesett a Mazda 6, Honda Accord, és legnagyobb bánatomra a Citroen C5 2008 is. Maradt az Opel Vectra C, Ford Mondeo 4, Chevrolet Epica ill. a Hyundai Sonata mint szóba jöhető lehetőség. A Vectra nem nyerte el a család (a párom) tetszését, a Mondeóból meg érzésre a kínálat alját kapjuk ennyiért, így maradt a két koreai amiből már elég szépeket lehet venni a rendelkezésre álló összegért.

A szívem az Epica felé húzna mert érzésre jobb autó. Meg szabad venni őket? melyik a jobb választás?

A válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel:

Gábor

Kedves Gábor!


A Vectra C-ből a 2006-os facelift utánit venném, az 1.9-es multijet motor elég jónak számít. A Mondeo 2007-től gyártott autója, sokkal jobb, mint az elődje, abban már egy francia HDI motor van, nem a hírhedt Ford TDCI. Nyugodtam megveheti az Epica és a Sonata már a koreai autógyártásnak abból a korszakából valóak, amikor műszakilag már jót és megbízhatót tudtak csinálni, a külső dizájn és az utastér tervezés még nem ment tökéletesen.


Ha a koreaiak mellett dönt, akkor válassza azt, amelyikből jobb állapotút talál. Ebből a válogatásból a Mondeo a legjobb autó, de egy nagyon nagy baja van, rengeteg a licit oldalról megvett tekert órás ex flottás kocsi, ezért nehéz lesz olyat találni, amelyiknek nincs megtekerve az órája.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.