Priust vagy valami dízelt?

2016.08.19. 10:29

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Jelenleg egy 2008-as Opel Astra H (1,4 benzines) autót használok feleségemmel és mivel hamarosan jön a baba, ezért elérkeztünk az autóváltáshoz, amiben szeretném az Ön segítségét kérni.

Kb. 4 millió Ft szánnánk az autóra, szinte minden hétvégén min. 2×160 km-es autópályás utazásunk van jellemzően sok cuccal (hangszerektől kezdve vidéki elemózsia, stb.), időnként városban is használom, plusz nyáron hosszabb túrák, (tetőn kerékpárral) stb. Évente kb. 20-25.000-et használjuk. Régóta szimpatizálok a Priuszokkal, kifejezetten a Prius+ tetszik méretre és kinézetre is, de nincs hozzá elég bátorságom, mivel környezetemben senki nem használ hibridet. A 7 ülésre egyelőre nincs szükségünk (nem tudom, hogy kiszerelhető-e a hátsó sor), viszont a csomagtérre, a megbízhatóságra, a takarékosságra (elsősorban a szervizelésre, másodsorban a fogyasztásra gondolok) és a tartósságra igen, mivel nem 2-3 évre szeretnénk venni autót most.

A Prius+ alternatívája egy VW Passat kombi (diesel, 2010-2014 közötti) lehetne, vagy egy Toyota Verso/Avensis kombi hasonló évjárattal. Az Opel Zafira Tourer, vagy az Insignia kombi is szóba jött, de a mostani autónk nem győzött meg arról, hogy maradjunk a márkánál. Esetleg van-e egyéb tippje, meglátása ezeken kívül?

Köszönettel,

Bálint

Kedves Bálint!

A Prius+ vásárlását nagyon támogatom, szerintem jobban járna vele, mint bármelyikkel a felsorolásból. A négy millióhoz nagy eséllyel még tenni kell egy kicsit, mert alatta csak az ex taxik vannak, egy kicsit felette kezdődnek a rendes autók.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.