Munkába járósat 600 ezerig

2016.08.22. 07:47

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!


Fiam 23 éves Renault Cliója megadta magát, ezért másik kocsi kellene helyette. Volt francia és német autóm, 10 éve egy Corollám van, és saját tapasztalat alapján hajlok arra, hogy csakis japán autóban kellene gondolkodni. A keret nem túl acélos... 600.000.-Ft. A kocsi munkába járáshoz kellene alapvetően, emellett kisebb kiránduláshoz, úgy évi 10-12 ezer km.

Nem kell nagy rakodótér, tágas belső, fiam egyedül használná. Nem "csapatásra" kell az autó, hanem arra, hogy vigyen el A-ból B pontba anélkül, hogy lerobbanna. Legfontosabb elvárás a megbízhatóság, alacsony szervizköltség. A jelöltek: Honda Civic 1.4-es, Mazda 323-as, békalámpás Toyota Corolla. Esetleg legyen Suzuki Swift?... Ön melyiket javasolná, illetve milyen sorrendet állítana fel?

Köszönettel: István

Kedves István!

Én a Corolla, Civic, 323-as sorrendet állítanám föl, a rozsdásodásra való hajlam miatt, mert egyébként műszakilag mind jó. 600 ezerért a magyar Swiftből már csodát lehet venni, kijön belőle a téli gumi, a szerviz, és még a pénzből is marad, ezért ezt sem zárnám ki a sorból, sőt.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.