Költöztünk, kell a magas has

2016.09.20. 10:33

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!


Nemrég költöztünk olyan helyre, ahol földút van még, valamint hegyoldalban van, emellett családgyarapításon is dolgozunk. Így felmerült a kérdés, hogy jelenlegi autónkat, lecserélnénk egy nagyobbra, amiben 1-2 gyerkőc is elfér illetve az olykor-olykor felmerülő, nehezebb terepviszonyokat is könnyebben viseli. Az árhatár 1,5 millió Ft.

A fentiek alapján a következő modellekre gondoltam: régebbi kiadású CR-V-k, Toyota RAV4-esek. Talán a legfontosabb feltétel, hogy megbízható legyen. Tudna esetleg javasolni olyan modellt, ami fentieknek megfelel illetve a javasolt modelleknél mire kell, hogy figyeljek?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Péter

Kedves Péter!

Ha valóban szükség van a 4X4-hajtásra, akkor a Rav 4-est venném, mert a CR-V alatt egy olyan van, ami akkor kapcsolja a hátsó kerekeken a hajtást, amikor már késő. A nagy SUV teszten is ez a típus teljesített a leggyengébben. A Rav 4-es hajtása ezzel szemben alkalmas akár a terepezésre is, persze itt nem a legdurvább sárdagasztásra gondolok.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.