Maradjon a Passat vagy jöjjön az Insignia?

2016.10.13. 10:52

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Szeretném kikérni a véleményét egy esetleges autócserét illetően. Adott egy 2004-es 1.9Pdt Tdi Passat, mely új kora óta van a családnál, 4 éve pedig csak én hajtom. Végig vigyázva volt rá és mindent cseréltünk rajta, amit kellett. Kapott pl. új turbót, kéttömegűt, kupplungot, hűtőt, plussz a szokásos dolgok. Most van benne 285.000km viszont lassan hozzá kell nyúlni: a fűtóműhöz, egy PD elem cserés lesz, váltóra is rá kell majd nézni, mert 5-6.-ban halkan búg, szélvédőcsere, első lámpák cseréje, bal első sárvédő lakatolása...

Van a családban egy 2012-es, dízel, 130e km-t futott 160 le-s automata Insignia, végig Opelnél szervizelt (igaz olajcserélve sajnos csak 30e km-enként volt eddig), ami eladósorba fog kerülni idén.

Az volna a kérdés, hogy mik a tapasztalatai a dízel Insigniákkal, érdemes-e megvenni, mert amúgy nagyon tetszik, vagy költsek továbbra is inkább a Passatra?

Évente olyan 15-20e km-t autózom, melynek nagy része Budapest, a többi autópálya.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

S. Gábor

Kedves Gábor!

Az Insigniát egyáltalán nem ismerem, egyszer ültem benne, akkor is bekötött szemmel. Én a régi autókat jobban szeretem, de ha érdekli az Insignia, itt olvasgasson. A 6.9-es átlag nem acélos, sokan hánynak tőle, másoknak nincs vele nagyobb baja.

IMG 8937

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.