Családi autót '92 előttről

2016.10.17. 10:28

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Sziasztok!

Második autónak, városi, rövid utakra keresek a családnak használt autót. Presztízs kevésbé számít, inkább a praktikum: elférjen benne 2-3 gyerek meg a sofőr, és legyen megbízható (ne kelljen sokat szerelni) és/vagy igénytelen (ha szerelni kell, legyen egyszerű).

A csavar a történetben: szeretném, hogy 92-ben vagy nem sokkal előtte (mondjuk 85-ig bezárólag) gyártott modell legyen. (Ez gondolom pl a dízeleket mindet kilövi.)

A Corollák gondolom már akkor is megbízhatók voltak, és abból sok is kapható jó áron, de kimondható ez általában is a japánokról? És mi a helyzet a németekkel, vagy a franciákkal? Szóba sem jöhetnek a megbízhatóság (hiánya) miatt, vagy van egy két modell amit érdemes megnézni? Volkswagenek és Audi vannak jó áron online piactereken ebből a korból, meg persze rakás francia.

Illetve ellenkezőleg, van ebből az időszakból olyan (japán vagy más) amit kerülni kell, mint a bűnt? Akár mert nem megbízható, akár mert van valami híres biztonsági hibája (nem mai 5*-os törésteszt-eredmény várnék el persze, de ne is legyen arról híres, hogy nem fog a fék, vagy akad a kormány vagy hasonlók.)

A forrás lehet bárhol nyugat Európában, tehát nem csak a Magyarországon elérhető/elterjedt kocsikból válogatnék.

Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni, ötletekkel szolgálni!

Üdvözlettel,

Márton

Kedves Márton!

A japánok ekkor kezdtek igazán jó autókat csinálni, de a korrózióvédelem még nem volt az erősségük. Emiatt elég sok az enyészeté lett, de még lehet találni a jó bőrben megmaradt példányokat. A Corollák már ekkor is iszonyatosan jók voltak, különösen az akkori kínálat tükrében. Egy ilyen valóságos csoda volt az akkori olasz francia autókhoz képest, hihetetlen volt az a váltási érzet, illetve, ahogy azok a kapcsolók klattyantak.

1990-toyota-corolla-4

A francia és olasz autógyártás ebben az időszakban alapozta alapozta meg a rossz hírét, ezeket hanyagolnám, hacsak nem talál egy nem szétrohadt Uno Turbo i.e-t vagy Renault 5 GT-t. Én egyértelműen valami japánt néznék ebből a korból.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.