Mazda 3 kontra Mitsu Lancer

2016.11.11. 10:50

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Üdvözlöm!

Már nagyon érik a régi autóm cseréje, és nem akarok az utolsó pillanatban kapkodni, ezért elkezdtem nézelődni. Mindenképp benzines autóra lenne szükségem, évi 15 ezer km kb amit megteszek. 3-4-5 éves autóra gondoltam, a listámon első helyen egy Mazda 3 G120, a második egy Mitsubishi Lancer 1.8. Ha nagyon muszáj egyel kisebb motorral is jók lesznek.

Eszem szerint egy Honda Civic 1.8-ast vennék, de úgy érzem magam benne mint egy ló szemellenzővel. Nagyon zavaró a kilátás számomra. Ha lenne egy limusine belőle már magastérdemelésben szaladnék is érte, de a kompakt sajnos nem az enyém. Van még két jelölt, a Mazda 6 1.8 2010-től vagy egy Mitsubishi ASX 1.6.

Bár indokolatlan, mert ilyen nagy autó nem kell, de mégis valamiért vonzóak számomra. Szívem szerint megvenném az összeset :) Ha van más ötlete, szívesen fogadom.

Üdv. Niki

Kedves Niki!

Sajnos nem értem, hogy mi a különbség egy limuzin és egy ferde hátú között kilátás szempontjából, illetve miben különbözik egy Civic a többi felsorolt autótól. Ha előre megy semmi különbség, az elejét már semminek sem látni, illetve az "A" oszlopok a biztonsági előírások miatt olyan vastagok, hogy kitakarnak egy óvodás csoportot. Ha hátrafelé megyek, akkor még én sem látnám, inkább csak sejteném a mai limuzin autók csomagtartójának végét, pedig 191 centi vagyok, a "C" oszlopok pedig az imént említett okokból, illetve design szempontok miatt szintén vastagok. Tolasson egy Alfa 156 Sportwagonnal, abból tényleg nem lehet kilátni, azon lőrések vannak, nem ablakok, de szép. Egyébként meg mindent meg lehet szokni. Sok hölgy panaszkodik a férjüknek, mikor beülnek nálam először egy autóba, hogy nem látják az elejét. Azután visszakérdezek, és rájönnek, hogy a régi autójuknak sem látták teljesen az elejét, csak azt már megszokták. Visszatérve a többi autóra, azok is teljesen jók, bármelyiket megveheti, döntsön "kilátása" szerint.

156sw25 024

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.