Dízel Octaviát vagy benzines mást?

2016.11.14. 13:41

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Az autózás nem egy női téma, éppen ezért szeretnék tanácsot kérni, mivel nem tudom már kihez fordulhatnék profi információért. Családi kombit szeretnék venni 5-7 évest max. 3 millióért, ami megbízható, nem kell állandóan aggódni, mi megy benne tönkre, és pláne mennyibe kerül a javítása.

Most egy Saab 9-3 kombi dízelem van, és annak ellenére, hogy mikor megvettem, az egyik hibaforrása (kettős tömegű lendkerék) már ki volt cserélve, elég sokat költöttem rá az elmúlt 4 évben, pedig éves szinten csak 8000 km-t tettem meg, igaz főleg rövid távon. Tudom, nem erre való a dízeles autó, de fontos volt, hogy jó állapotban lévő, rendesen szervizelt autót vegyek, viszont mióta megvettem, mindig volt valami (részecskeszűrő,EGR szelep, légkondi hűtő, csomagtartó zár, stabilizátorrúd, kipufogórendszer, főkábel és még sorolhatnám), el is vagyok keseredve.

Szeretném kérdezni, ha 5-7 éves Octaviában gondolkodom, akkor milyen motorral ajánlja. Diesel vagy benzines, és abból is melyik fajtával? Ill. egy korábbi válaszában a 2010 előtti benzinest tanácsolta az egyik úrnak, ezt milyen motorral? Honda Accordot is nézegettem, de azért az jóval drágább. Milyen más alternatíva jöhet még szóba Ford Mondeo esetleg valami más? Éves 10.000 - 12.000 km és sokszor rövid távon, városi környezetben 2 gyerekkel. Nem szeretném minden pénzem szervizben elkölteni. Nagyon köszönöm előre is a válaszát.

Kedves Kérdező!

Ha Octaviában gondolkodik, akkor vagy az 1,6-os 102-lóerős sima szívó benzinest kell venni, vagy a 105 lóerős 1,9 TDI-t, de az ön helyében mindenképpen valami szívó benzinest vennék. Accordból egy kicsit öregebbet tud ugyanannyi pénzért venni, de ez nem véletlen, az egy sokkal különb autó is, azért annyi az ára. A Mondeo is jó, de abból is benzinest vennék.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.