Turbós Octavia vagy szívós Laguna?

2016.11.19. 19:12

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt BecsületesNepper!

Autóvásárlás előtt állok és döntésképtelen vagyok.


-Elképzelés egy nagy kombi, évjárat 2010-nél ne legyen idősebb, benzines, kb. 160Le-ig ami tűrhetően néz ki belülről és kívülről és ne fossa el magát gyakran.

-Netet bújva megtetszett több autó is, de a dilemma, hogy turbós vagy szívó legyen.

-Több jelöltem is lenne: Renault Laguna III 2.0 (szívó), Peugeot 508 SW 1.6, Mazda 6, Skoda Octavia 1.4

-Keret: 3,5 millió

-Szívem a Laguna felé húz a szívó motor és a küllem miatt. Turbós csodákról nem nagyon hallottam jót.

-A kérdés az, hogy ön mit javasol ezen autók közül vagy esetleg mi lehetne jó választás?

Köszönettel: Ádám

Kedves Ádám!

Octavia jó lenne, ha lenne benne rendes motor, de 2010-től csak kis turbósok vannak, TSI-t meg nem vennék. Inkább vennék egy régebbi 1.6-ost, ha Octavia kellene.

IMG 6986

A Laguna II-höz nem volt szerencsém, sem a Peugeot 508-ashoz. A Mazda 6 jó, azokkal nem lenne különösebb baja. Egyedül alváz és üreg védelemre költenék most azonnal, mert a Mazda múltjában a rohadásnak komoly hagyományai vannak, ezeket az újabbakat pedig még nem ismerjük ebből a szempontból. Egyébként az alvázvédelem hiánya minden mai autónak problémája, mert amit a gyártó nem tesz rá, az nem kerül pénzbe. Az autógyárak pedig egy valamit utálnak rettenetesen, a költséget. Emiatt minden mai autónak rozsdásodik az alja és a futóműve, de a gyárak nagy ívben leszarják, mert az első vevőnek még nem lesz vele baja, a második, harmadik meg kit érdekel.

accord22d180le 05

3.5 millió környékén már lehet kapni a 2008-tól gyártott Accordot is, én biztos azt vennék, most is egy ilyennel mentem nyaralni. Ezt az évjáratosdit sose értettem, mi van ha 2009-es vagy 2008-as? Inkább kizárja magát a jóból, de ne legyen 2010-nél öregebb?

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.