1,5 millióig BÁRMIT

2016.11.20. 09:19

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Gondolom általános kérdés, nem is gondoltam rá, hogy segítséget kérek. Végigböngésztem keresztbe kasul a teljes rovatot és a népítéletet is, de ahogy ez lenni szokott, csak a tanácstalanság lett egyre nagyobb.

Adott az alapszituáció:

- 1,5 milliós keret

- Évi 18-20 ezer megtett km

- Zömmel 20-80 km távok, kéthetente oda-vissza 400 km

- 28 éves férfi, jelenleg egyedülálló

- Az autó számomra nem státuszszimbólum, hanem egy eszköz ami elvisz A-ból B-be

- Nem szeretnék arra keresni, hogy fenntartsam, természetesen az alapvető dolgokat mindig cseréltetem-javíttatom.. háklis vagyok a műszaki-technikai tárgyaim "hibátlanságára"

- 4 ajtó

- autópályán és közúton egyaránt "radarhatáron" közlekedem

- Mazda2 - Suzuki Swift-nél nagyobb csomagtér (Astra H 5 ajtós csomagtér már elégséges lenne)

H Astra 1.7 cdti-ről indítottam a keresést.. de gyakorlatilag teljesen kiábrándultam, 20-30 telefon után 7-8 lekérdezett km után (voltak egészen elképesztőek is..) letettem arról, hogy 150.000 km alatti ismert (illetve nem ellentmondásokkal teli) előéletű járművet szerezzek...

Szóval eljutottam oda, hogy bármilyen.. de tényleg bármilyen (az Ön által írottak hatására már a francia-olasz fóbiámat is elengedtem) megoldás-javaslat érdekel, akár benzines akár dízel vonalon.

Főleg a motorokkal vagyok bajban, nem tudom, hogy 1-1 típusnál melyik a megbízható, és egyben megfelelő teljesítményű, hogy mozgassa a kasztnit.

Köszönöm a segítséget előre is.

Kedves Kérdező!

Ha dízelről beszélünk akkor az 1.9 TDI a legegyszerűbb választás. Tök mindegy milyen autóban van, az a legmegbízhatóbb dízel, onnan csak lefelé van. Minden későbbi dízelt sokkal drágább javítani, fenntartani. Persze azokban sem 150 ezer van, illetve elvétve lehet még hasonlót is találni, de az a motor még 500 ezernél is jó. Az gondolom elég beszédes, hogy van egy 1.9 SDI Caddy-m és egy 1.9 TDI Fabiám. Ha benzines, akkor japán. Leginkább Honda, azoknál mindegy, hogy melyik motor, Toyotából az 1.6-os Corolla jó választás, azokat agyonverni sem lehet, és még aránylag normálisan mennek is.

IMG 7409

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.