Nem férünk el a háromajtósban, 1,8 millióig kéne családi

2016.11.21. 13:12

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Jövő év elején bővül a család és ráeszméltünk, hogy a kiságy és babakocsi mellett be kell szereznünk egy másik utazóeszközt is. Jelenleg egy Golf MK4 tulajdonosai vagyunk, de a jármű sajnos csak 3 ajtós, bébihordozós akrobatamutatványokról pedig inkább lemondanánk (így is volt aki úgy esett ki a hátsó ülésről, mert elakadt az övben). Nincs mese, tágasabb kell! A probléma már csak az, hogy elvesztem az 1,5-1,8 M körüli ársáv kínálatában, ahol csak benzines járműveket néztünk (év átlag 32-35.000 km -t utazunk, de inkább a kúton legyen az autó mint szerelőnél).

Amiket eddig szóba kerültek:

Toyota Corolla Sedan 1.6 2008 -tól (nem egy erőgép, tágas)

Toyota Avensis ferdehátú 2005 körüli szívó 1.8

Ford Focus 2008-2009 facelift 1.6 (de itt 2005 körüli évjáratoknál már jócskán találni rozsdásodást)

VW Golf V kombi és Jetta 1.6

a legkézenfekvőbb pedig az ufo Honda Civic 1.8, de ehhez a következő hónapban még át kell rendezni a költségvetést és csúsztatni az autót kb. pont a baba születéséig. Ráadásul, ha igazak a netes próféciák, akkor az elején még voltak problémák a műszerfalak zörgésével, olajfogyasztással, műszerfal-világítással.

Kia és Hyundai tetszene, de a beltér kialakításával nem tudok megbékélni.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Tamás

Kedves Tamás!

Az 1.6-os Corolla ereje már elég a normális közlekedéshez, és nem is romlik el. Az 1.8-as Avensis-eknél előfordulhat olajfogyasztás, ez az elhúzott olajcserék miatt kialakuló gyűrű letapadás következménye, Ha időben cserélik az olajat, ez kisebb eséllyel következik be. Ez már egy táncterem a Corollához képest. A Focus is jó választás, ha talál egy teljesen rozsdamenteset, akkor azonnal alváz és üreg védelmet kell rá csináltatni, és akkor sokáig jó lesz.

Teljesen más a hátsó lökhárító is. De ezt ki veszi észre?
Teljesen más a hátsó lökhárító is. De ezt ki veszi észre?

A VW csoport 1.6-osa az utolsó normális motorjuk, de a Toyotáé jobb. Néha tönkremegy a gyújtó trafó bennük, de alapvetően megbízhatóak. Az ufó Civic-nél valóban voltak ilyen problémák az első daraboknál, de volt rá visszahívás is. Ki kell próbálni, ha zörögnek benne a műanyagok, akkor nem kell megvenni. Ha a Civic megvásárlásához nagyon nyújtózkodni kell, akkor inkább válasszon mást.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.