Hibridet a családnak

2016.11.22. 11:20

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Egy új autó vásárlásán gondolkozik a család. Jelenleg egy 2.2-es Toyota Avensis volt a családban (dízel) ami 10 évig szolgált hibátlanul. Nagyon megszerettük a Toyota márkát, és ezért szeretnénk ebben a márkában maradni.

A mostani családi helyzetben éves szinten többször kellene kijárnunk külföldre, ami kb. 900 km-es utat jelent. Kettő személy utazna az autóban szóval a hátsó ülések teljesen lényegtelen kategóriába tartoznak. Természetesen nem csak erre lenne használva az autó, de főleg ez lenne a szerepe.

Dízelt nem akarunk mert magas a fenntartási költsége... csak benzint sem, mert az meg sokat zabálna... szóval hibridet akarunk. (benzines hibrid).

Toyotán belül 3 autó került szóba... Prius, Auris, Camry. A költség amit az autóra tudunk szánni: 3,5 millió forint.

Mit ajánlana... esetleg valami teljesen más? (nem zárkózunk el más márkától)

Köszönöm segítségét előre is!

Kedves Kérdező!

A Priusban és az Auris-ban ugyanaz az 1.8-as motorral szerelt hybrid hajtáslánc van, illetve ide elehet még venni a Lexus 200h-t is. A Camry-ben egy 2.4-es benzines van, ezzel sincs baj, de a motor mérete okán ez többet enne lényegesen. Ebből a háromból én elsősorban a Lexust vagy a Prius-t venném.

camry hybrid 2009-30

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.