Öreg Micrát automatával?

2016.11.26. 14:29

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Rendszeresen olvasom a rendkívül hasznos rovatát, azonban ezt a kategóriát eddig még (ha nem siklottam át felette), nem nagyon járták körbe az eddigi kérdezők.

Idős Nagyapámnak már eléggé nehezére esik a jó öreg kocka Ladával kuplungolni, ezért leváltanánk egy kis méretű, modernebb autóra. Szóba kerültek az automaták is. Én eddig a Swift egyliteres automatájáról hallottam, annyit, hogy megy, de milyen lomha (az most nálam nyilván nem hátrány). Egy kereskedő most egy '94-es 1,0 literes Holiday felszereltségű NIssan Micrát ajánlott. Nos ez az autó úgy az utakról eddig is rendkívül szimpatikus volt, a népítélet is jókat ír, de megkérdezném Önt, hogy mit gondol:

Swift, Micra vagy mi az, ami még szóba jöhet?

Mennyire rizikós egy ilyen idős autó automata váltóval? Mire kell figyelni a vásárláskor? Maradjunk inkább a kézinél?

Köszönettel:

egy olvasója.

Kedves egy olvasóm!

A bakancs Micrát számtalanszor ajánlottam már, mert nagyon jó kis autó. Ebben egy CVT váltó van, aminek a javítása fájni fog, ha bedöglik. Ezeknek a váltóhibáknak az oka általában a váltóolaj cseréjének az elmulasztása, a nem megfelelő olaj használata, illetve a tudatlanság, hogy a váltóban is kell olajat cserélni?

auto/NISSAN/MICRA 1992-2003/XLARGE/01f

A Swiftben egy sima olajos automata van, azzal kevesebb gond lehet, de olajat abban is kell cserélni. Ha egyébként a nagypapa be tudja nyomni a kuplungot, akkor vegyenek egy kézi váltósat. Egy új szerkezettel olyan puha lesz a kuplung, mint a vaj, és az olcsóbb, mint egy automata váltó javítás, és manuális váltósból még választék is van. Ezek a kis motoros automaták állati sokat tudnak enni, ha a nagypapa csak rövideket megy, és állandóan hideg a motor. Az apukámnak egy 1,3-as automata Swiftje van, és télen tizenkét, nyáron tíz litert eszik.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.