Kis kombit az asszonynak

2017.01.31. 12:40

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Feleségemnek keresnék munkájához egy se nem kicsi, se nem túl nagy autót... Kozmetikus, műkörmös, elég sok csomaggal jár, ezért valami kombi szerűségre gondoltam, de pl. az én Passatom már nagy neki.

Mindenképpen kisköbcentis benzines kellene, mert szinte csak rövid távokat fog megtenni. Nyaralni nem ezzel a kocsival tervezünk. Ami igény lenne még, hogy legyen benne klíma.

A keret 500-600 ezer Forint, ez csak a vételár lenne, szerviz külön. Amit nézegettem az a Peugeot 206 SW, 1,1 vagy 1,4es motorral, azt hallottam hogy a 2003 utániakban javították az elektronikai hibákat.

De bármilyen más ötlet meghallgatok.

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel:Viktor

Kedves Viktor!


Az ennyi pénzért kapható kombik közül talán tényleg a kis Peugeot lenne a legjobb választás a feleségének. A 206-os nem rossz kis autó, a hátsó futómű egy tipikus gyenge pont, de amúgy elég megbízható. Én inkább a nagyobbik motorral venném, abban még van némi dinamika is.

PEUGEOT-206-SW-470 13

Corollából elvétve előkerül egy-két kombi ebben az árkategóriában, de egy hölgynek szerintem kevésbé emészthető a formája egy 206-ossal szemben. Van még néhány G Astra és Focus is, kérdezze meg a nejét, hogy azok mennyire tetszenek. Az Opelek Ecotec motorja eheti az olajat, a Focus-ok eléggé tudnak rohadni.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.