Városi kínzáshoz csak a Priust?

2017.02.01. 14:50

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Hosszú verzió:

Hónapok óta vergődök az autóvásárláson. Tavaly augusztusban kezdtem az új munkahelyemen, ahol elvárás volt a saját kocsi. Előtte évekig cégesem volt, amit sajnos nem tudtam elhozni. Ezért sos vettem egy swift-et, bagóért. Kicsit mérges vagyok magamra, amiért elkapkodtam, de idő és szabad likviditás hiányában, nem beszélve a bizonytalanságról az új hely miatt, szinte vakon választottam. És mellé ment. Olcsó húsnak... de nem ez a lényeg. Az új munkám bevált, anyagilag se rossz. Ezért eldöntöttem, hogy nézek egy jobb, kényelmes, kellemes, lehetőleg üzembiztos autót. A problémám a felhasználás módja, mert a bejáráson kívül (16km) gyakorlatilag 1-2 km-es távokat megyek, átlag napi 60-70km-t összesen. Nincs kocsi ami ezt kibírja... A jelenlegi Swiftre elég sokat kéne költeni, mármint reálértékben (kb 150e a minimum) hisz max 100e-t ér. Megtankolva. Céges autót még egy ideig nem kapok. Viszont nagyon szeretnék egy jobb, kényelmesebb autót, aminél nem kell folyamatosan a zajokat figyelnem, és be tud ülni hozzám egy-egy megrendelő anélkül hogy magyarázkodnom kelljen mi ez a hang, miért van ilyen autóm, és biztosítsam, hogy eljutunk a-ból b-be. Egy autót tudnék elképzelni, ami esetleg kibírja ezt, a Prius II. Kibírhatja?

Lényeg:

Van olyan autó ami megfelel, illetve kibírja ezeket:

- napi 60-70 km-es futáshoz

- napi 20-30 indítás

- kizárólag városi használat

- kényelmes, relative jó felszerelt

- mindennel együtt max 2 millió

- korrekt fogyasztás (nav szerinti üa norma...)

- elfogadható szervizelési költség (nav szerinti 9 ft/km amortizáció...)

A Prius ezt kibírja?

Vagy hagyjam a csudába, taknyoltassam a Swift-et, bírjam ki amíg kapok céges kistehert...

Nagyon köszönöm,

István

Kedves István!

Jó felé tapogatózik, a Prius-t szinte erre találták ki. Szerintem a taknyolgatásnak nincs sok értelme, mert csak a kedve lesz rossz tőle, hogy állandóan egy olyan autóval kell foglalkozni, amit nem is szeret.

priusok 01

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.