Hot hatchet a kutyásnak

2017.02.11. 13:00

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Kinőttem az 1,6 G Astrámat és szeretnék valami erősebbet 800 - 1,2 m Ft között. Mindenképp ferdehátút szeretnék amibe azért lehet pakolni kuytákat/gyereket/macskát/medvét/biciklit szállítani.

Ki is néztem magamnak a Ford Focus ST 170-et és a az Astra G OPC-t.

Szeretném megkérdezni:

- milyen tapasztalatai vannak a két típusról?

- mire érdemes figyelni vásárláskor?

- szeretnék "száguldozni" de mindennapi munkába járás lenne az elsődleges feladta (Kb 15 km Budapesten belül) erre a célra menyire felelnének meg?

Mennyire fenntarthatóak?

Válaszait előre is köszönöm!

Tisztelettel,

Bence

Kedves Bence!

Astra OPC-ből csak a kétliteres szívóhoz volt szerencsém, megy, de nagy tűzijáték nincs benne. A váltója lehetne sportosabb, amivel én mentem, az inkább emlékeztetett egy telekre járós Opelre, mint sportautóra. A Focus ST-nek szerintem ügyesebb a futóműve és jobb a váltója is, ez sem gyűri maga alá az aszfaltot, de jól megy, szerintem jobb autó, mint az Opel. Arra figyeljen, hogy az ilyen autókat nem ritkán kaparintják önjelölt Colin McRae-k a kezükbe, ennél fogva előfordulnak kukából helyrerakott darabok. A fenntartásuk nem kifejezetten drága, elég megbízható autók kevés problémával.

ford-focus-st170-4

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.