A Corolla nem bírja a hideget, ide nekem valami megbízhatót

2017.02.17. 13:50

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves nepperűző!

Új autót kellene vennem, mert a jelenlegi nem bírja a gyűrődést. Az a helyzet, hogy egy Toyota Corolla 1,4 dízel van nekem, 2006-os évjárattal. Nagyon szeretem, de a hatalmas teleket és mínuszokat nem igazán bírja. Eddig az indítórelé, ablakmosó fúvóka, égők mentek tönkre. De ami a legfájóbb, hogy nem akar néha rendesen beindulni -10 fok alatt...

Folyamatosan márkaszervizbe viszem a kocsit, és mindig úgy adják át nekem, hogy teljesen kitűnő az állapota, de aztán a hidegben néha előjönnek dolgok.

Szóval fájó szívvel, de érzem, hogy meg kell tőle válnom.

Talán benzines autóban kellene gondolkoznom, azok elvileg bírják a nagy hideget is...

Apukámnak van egy Mercije. (E osztály, w211 200 kompresszor), ő erre esküszik, de én meg nem annyira szeretem, mert a Mercik mindig rohadnak... bár ezt egyik ismerősünk profin megtudná csinálni, ha esetleg ez jó választás lenne.

De én gondolkozom bármilyen más márkában is... Honda, Mazda, Toyota...

Ne legyen benzintemető... csomagtartója legyen valamilyen szinten nagy, vagy mint a Corollában is... dönthető ülések.

Ja és bocsánat, de csak automata váltós kocsi érdekel :D

Maximum 3.000.000 Ft áll rendelkezésemre... talán még egy kicsit több is... de az inkább a szervizre meg ilyenekre kellene.

Egyszer már kértem segítséget, és meg is fogadtuk az ajánlatot, amit máig nagyon köszönünk, mert boldog a család az autóval.

Reménykedem benne, hogy újra egy jó tanácsot kapok.

Köszönöm szépen előre is a segítséget!

üdv, Máté



Kedves Máté!


"Eddig az indítórelé, ablakmosó fúvóka, égők mentek tönkre." Ne haragudjon, de itt mosolyra húzódik a szám. Elég sok autós örülne egy ilyen hibalista láttán. Hacsak egy kicsit nem 100 %-osak az izzítógyertyák, elég sok dízel indul nehezebben -10 alatt, és jár a motor néhány másodpercig kicsit sántán, de még hidegebb időben, még jó izzítással is normális az ilyen indulás. Az én 1.9 SDI Caddym is döcögősen indult néhányszor a -15 fokban, pedig semmi baja. Itt van néhány autó, amikor tényleg nagyon hidegben indítják.

accord

Én nem fognék olyan autó vásárlásába, ahol már eleve egy kis lakatolással kell számolni a közeli jövőben. Az automata váltóval eléggé leszűkíti a választási lehetőségeket. Hondából leginkább az Accordot javasolnám, abban egy tényleg jó automata van. A Civiceket eleinte az i-Shift váltóval szerelték, azok kicsit "bólogatósabbak", később megkapta a normális automata váltót. Mazdából csak a 6-osból láttam automatát, de abból a válasz megírásakor csak kettőt hirdettek, az meg nem túl nagy választék. Toyotából elég sok Prius van ennyiért, azoknak a csomagtartója nem olyan nagy, érdemes kipróbálni, hogy önnek elég-e. Avensis-ből szintén nincs semmi választék, Corollából van néhány MMT váltós.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.