Német kupé egy jó Civic helyett?

2017.02.28. 16:45

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!
Lassan 30. évembe fordulva, és még a családalapítás előtt állva úgy érzem, hogy a teljesen megbízható, 'sohacserbennemhagyós Civicemet (amelyről ítéletet is írtam: "Imádott Civic 1.6 sport" címmel) lecserélném. A japán autós vonalat annyira nem szerettem volna megtörni, ezért Lexus GS300-akban gondolkodtam mindeddig.

Nemrég azonban láttam egy pár képet BMW Z4 kupékról és szó mi szó, iszonyatosan megfogott... Elkezdtem olvasgatni, youtube-ozni és sokszor TT-vel rakták párba vagy a 350Z-vel egyes teszteken. Az utóbbi, igaz japán, annyira nem tetszik. Az előbbi két német viszont igen, leginkább a Z4 3.0 motorral. A kérdésem az lenne: nagy hiba lenne E85 Z4 kupét venni? Van-e esetleg olyan probléma, legyen az motor, váltó vagy konstrukciós hiba, amire figyelni kellene vásárláskor (tehát nem elég nézni mondjuk az állapotot...). Esetleg a korábban említett alternatívákból (TT, 350Z) valamelyiket jobban ajánlaná vagy esetleg más típus jönne szóba?

Az autó 2 max. 3 év használatra kellene... utána jöhetne a családi verda :)

Válaszát előre is köszönve: Sanyi

Kedves Sanyi!

Az E85 Z4-el nem fogna mellé, és az ebben lévő M54B30 motort is kedvelem, ebben már van annyi akarat, amivel arrébb lehet állni. BMW-ből lehetőség szerint az M-es motorkódú motorokat kell keresni, az N-esek sokkal gyengébb konstrukciók, különösen a négyhengeresek.

BMWZ4MCoupe-1692 3

Én kézi váltósat keresnék, és az első szerviz után azonnal vennék alá egy sperrt, ha nincs benne, az mindenképpen kell hozzá, hogy teljes legyen az élmény. A TT-t én nem érzem teljesen vetélytársának, mert rossz helyen kapar, nekem a rendes sportautó élményhez kell a hátsó kerék hajtás. A TT két literes TSI motorja a kisebb TSI-knél jobb jobb, de az M54 sorhat szívóhoz képest már nem. A 350Z áll ezek közül a legközelebb hozzám, igazán jó szívó motorja van, kézi váltós, hátul kapar. Szerintem ez a leginkább el nem romló a három közül.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.