Gyerkőcök furikázásához valami biztonságosat

2017.03.09. 11:21

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Feleségem részére keresek autót, árban 900e Ft lenne a plafon. Naponta, kétnaponta használná 50 km-es távon, három gyerkőc szállítását kellene biztonságosan megoldani az óvoda/bölcsőde és az otthon közötti viszonylatban. Elsődleges szempont a biztonság és a megbízhatóság.

Ennyi pénzért nyilván nem lehet csodát várni, de remélem tud valami olyat ajánlani ami nem nagy szerviz igényű, stabilan működik és nem eszi meg a gyerekek kajapénzét...

Dízel vagy benzin? Kombi vagy szedán? Ezek teljesen másodlagos szempontok, de persze jó lenne valami nem fapados verzió... Egy régi Focus vagy Volvo? Vagy vegyünk részletre egy új Dustert?

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel

Jocó

Kedves Jocó!

A Focus jó irány, és ennyiért már a II-es Focus-ok közül is lehet válogatni, de ez még sajnos a kínálat alja. Talán még megbízhatóbb a Toyota Corolla 2002-től gyártott változata. Motor tekintetében benzinest javasolnék, azokkal kevesebb lehet a probléma. A Duster is jó választás, de én három gyerek mellé nem vállalnék be egy ekkora autóhitelt, akármi is történhet, és a sárga veszedelem minden hónapban jönni fog.

IMG 7415

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.