Autópályára másik autót?

2017.04.01. 18:24

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Szeretném lecserélni a közeljövőben a jelenlegi 2003-as Peugeot 307-esem. Az autót autópályán használom heti 450 kilométerre és egy 50 km városi használatra , de már túl van 200 ezren és benzinesként 7-8 litert megeszik, azonban még semmi komolyabb motorikus hibája nincs.

Szeretnék helyette valami dízeles kombit amibe pakolni is lehet és fogyasztás is kevesebb. Jó lenne az 1,6 helyett valami erősebb motor, amivel lehet haladni is.

A keret 2-2,5 millió körül. Lehetőleg 2008 és azutáni érdekelne, megbízható motorral.

Amiket néztem: Ford Mondeo , Audi A4 Avant , Renault Megane , Mazda 6

Ezek közül az Audiból nincs sok, a Renault belül kicsit unalmas , a Mazdából pedig nem tudom a 2,2-es sportváltozat milyen

Melyiket ajánlja vagy esetleg valami más márka, típus? (a Hondákat szeretem de a kombi Accord sajnos nem a legszebb számomra :S )

Előre is köszönöm!

Bálint

Kedves Bálint!

Ha Audiról beszélünk, akkor 1.9 PDTDI, a kétliteres sokkal kockázatosabb, és máris az ön által óhajtott évjárat megkötés alatt vagyunk, de ennél nagyobb baja sose legyen. Lehet, hogy nem a legerősebb a motorja, de nagyon megbízható. Sajnos ennek a motornak gyártását pont 2007 körül hagyták abba, de lehet még pár 2008-ast is találni. A Mondeóknál az a baj, hogy elvétve talál olyat, aminek nem tekerték meg az óráját. A 2007-től gyártott Mondeo népszerű autó a flottaüzemeltető cégek körében, ezért nagy mennyiségben lehet venni licit oldalakon, és mire hazaér, már részt is vesz egy időutazáson. Amúgy jó autó, de nagyon nehéz valódi kilométerest találni. A Renault-nak a 2.0 dci talán a legjobb motorja, én arról hallottam a legkevesebb rosszat, illetve 2009-10 körül már az 1.5 dci is Bosch befecskendező rendszert kapott, onnantól már az sem olyan pocsék, mint az elődje volt.. A Mazda 2,2-es motorját nem ismerem.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.