Hat felnőttnek egyterűt

2017.04.02. 11:28

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Üdvözlöm.

Abban kérném segítségét, hogy milyen egyterűt kéne vennem a következőket figyelembe véve:

- 2 millió ft. az első szervizzel együtt a keret

- 5-6 felnőttnek + csomagoknak kényelmes utazás

- heti 2000 km. autópályás utazás évente 1-2 hét kihagyással!

- min. 3-5 évre terveznék az autóval.

- ezek mellett a legtágasabb és legmegbízhatóbb autót keresném, a fogyasztás sem lenne mellékes ilyen szintű használat mellett.

Amikben gondolkodom: Sharan/Galaxy/Alhambra, C4 Picasso, 807/C8, Previa.

Köszönöm válaszát.

Gábor

Kedves Gábor!


A C4-ben padlóból felhajtható harmadik ülések vannak, ez a kondtrukció nem a legkényelmesebb hosszú távon egy felnőttnek. A Galaxy, Alhambra, Sharan trió már jobb ebből a szempontból. Ezeknél a típusoknál a kettőstömegű kb, 250 ezret bír, a hajtásban a hosszabbik féltengelynél van egy peremes tengely, az is tuti, hogy tönkre fog menni, a légtömegmérő sem örök életű, és már több darabban cseréltem turbót is. Ezeket be kell nyelni, nem olyan veszélyes összegek, és akkor jó. Mindenképp az 1.9-es PDTDI-t vegyen, ne a 2.0 PDTDI-t. A baj vele, hogy alig van belőle olyan, aminek ne tekerték volna meg az óráját kétszer. Kint még jobban lehet keveset futottakat (értsd 200 ezer alatt) találni.

grs

A 807-es/C8-asokkal kevesebb a tapasztalatom, de az ezekben lévő HDI motor elég jó konstrukció, megfelelő karbantartással sokáig jó lehet. Nekem kevésbé tűnik jól összerakott autónak, de több ügyfelem is megelégedéssel használja. Ebből a felsorolásból nekem a Previa a kedvencem, szerintem ez a legjobb ezek közül, de ebből is elég sok hullát láttam az idők során. A tényleg jó facelift utáni, valódi kilométeres példányok vastagon két millió felett mennek el, de nem lehetetlen másfél és két millió között jót találni.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.