Kezdő párnak pofozni valót 700 ezerig

2017.04.22. 08:48

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Barátnőmmel kezdő vezetők vagyunk és első kocsink megvásárlását tervezzük, amire nagyjából 600-700 ezer forintot szánnánk. A kocsival nem tervezünk különösebben hosszú távra, hanem első autóként arra használnánk, hogy rutinosan belejöjjünk a vezetésbe, aztán várhatóan beruházunk valami komolyabb darabra, a kocsi pedig a rokonságnál végzi.

Várhatóan meg fogjuk húzni, le fogjuk padkázni, kapni fogja hideg motorra a vaskos gázfröccsöket – egyszóval a verda el fogja szenvedni mindazt a gyötrelmet, amit egy kezdő vezetőtől kaphat. A célunk az, hogy mielőtt egy komolyabb darabra váltunk, a választott első járgány bő 1 éves használata során megtanuljunk alatta rendesen vezetni. Ám ez idő alatt mégsem szeretnénk egy teljesen lehasznált szarkupacban érezni magunkat és egy guruló koporsóba sem szívesen ülnénk bele.

Számunkra első körben mindenképpen egy kisebb vagy közepes termetű kocsi lenne ideális, amit főleg városban használunk, néha azért levinne minket Balatonra. Szempont a kiválasztásnál, hogy viszonylag könnyű legyen vele parkolni, és könnyen vezethető legyen. Gyerek nincsen, csak egy macska, aki néha beugrana a hátsó ülésre.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel,

Mátyás

Kedves Mátyás!

Több önbizalmat! Nem biztos, hogy meghúzzák, a hideg motornak nagy gázfröccs, csak önökön múlik, ha tudják, hogy árt, nyilván nem csinálják majd. Egy Ford Fiesta például pont jó lenne erre a célra. A Toyota Yaris még jobb, abban vezérműláncos motor van, ami nagyon megbízható, a kötelező szervizeken kívül nem nagyon kell költeni rájuk.

yaris

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.