Lakókocsi-vontatáshoz egymillióig

2017.04.23. 10:23

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Boldog tulajdonosa lettem egy 1200 kg összsúlyú lakókocsinak. Sajnos a jelenlegi autónk, (Fiat Doblo 1.4/8V) nem igazán alkalmas a vontatására, meg különben sem ártana egy másik autó is a családba ezért úgy gondoltuk, hogy szükségünk lenne egy erősebb, dízel gépjárműre max 1 millió környékén. Bármi javaslatot, véleményt szívesen fogadok, de ami tetszene, az a KIA Carens, Fiat Chroma, Ford Mondeo.



Köszönöm a válaszát,
Üdvözlettel, Ferenc

Kedves Ferenc!


Az egymillióért kapható Mondeo dízelek "nagyszerűségét" itt énekeltem meg. Sose vennék ilyet. A Fiat újabb Cromáját nem ismerem, még sose álltam még a közelében sem, de a benne lévő 1.9-es Multijet motor jó konstrukciónak számít. A népítéletben szeretik. A Carens jobb autó, mint azt az árából gondolnánk, de a külseje elég megosztó, mint a Cromának. Ez is a koreai autógyártás azon időszakából származik, amikor már tudtak autót gyártani, de rajzolni még nem.

1998-volvo-v70-5

Én nagyon szeretem a V70-es Volvókat. A 2000-ig gyártott 2,5 sorötös Audi dízellel ellátott autó nagyon megbízható konstrukció. A baj vele annyi, hogy rettenetesen leélték őket, néha előkerül egy-egy jobb példány, az pillanatok alatt elkel. A következő széria D5-ös motorja szintén nagyon jól sikerült, 5-600 ezer kilométer meg se kottyan nekik megfelelő karbantartással. A Volvókkal az a baj, hogy esetenként nagyon csúnyán tud öregedni a belsejük.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.