Ha a Corsa kicsi, a Vectra nagy

2017.05.01. 14:21

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Szüleim szeretnék lecserélni 13 éves 1,8-as B Vectrájukat, amit anyukám túl nagynak talál, nem érzi az autó hátulját, fél a tolatástól, ezért nem szereti vezetni. Előtte Corsát hajtott, azt szerette, de most hogy nyugdíjasok, nem kell két autó, csak egy, a Corsa pedig túl kicsi lenne a nyáron, mikor lecuccolnak a nyaralóba, vagy ha unokákat fuvaroznak.

Meglátásom szerint lehet csak egy tolatóradarra lenne szükségük, de ha másik autóra, akkor valami olyasmire ami Corsa és Vectra közti méretű, akár egyterű vagy kombi, de mindenképpen fontos hogy minden irányban jól ki lehessen látni belőle. Meriva A oszlopát zavaróan nagynak találták. A keresett autónak úgy évi 10 ezer km-t kell tudnia kényelmes tempóban még jópár évig, vegyesen kisváros, autópálya.

Úgy 2 millió körül szánnának rá. Milyen típust, modellt érdemes kipróbálniuk? Minden jel ellenére nem csak Opel játszik.

Segítségét előre is nagyon szépen köszönöm!

Kedves Kérdező!

A Corsa és a Vectra között van az Astra, ennél nem sok kézenfekvőbb válasz van. Ha kétmillió forint körül keresgélnek, akkor az egy modern autó lesz, és mindnek vastag lesz az A oszlopa. Ezt jobb lesz megszokni, mert mást nem fognak találni. A H Astra egy jó választás lenne, ha a szülei maradnának a megszokott márkánál.

DSCF6162

Ha már kicsit idősebbek, és szívesebben ülnének magasabban, akkor egy Jazz is jó lehet nekik. Az Astrához nagyon hasonló méretű a Ford Focus, az is nagyon megbízható autó, de Mazda 3-asokból is jókat lehet ennyiért találni.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.