Lecserélném a TDI-t

2017.05.05. 10:34

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Hosszú gondolkodás után megérett bennem a gondolat, hogy lecserélem 17 éves Octaviámat (1,9 TDI, 90 lóerős változat) egy újabb verdára. Ismét dízelüzeműt favorizálok, évi kb. 20 ezer km-t autózom. A max. keret 3-3,5 millió forint, 3-6 éves kombi középkategóriás kocsit szeretnék (esetleg "családit").

Jelenleg két autóra szűkült a kör: Focus 1,6 TDCi (70 kW) és Hyundai i30 CW 1,6 CRDi (81 kW). Ezek közül melyik a megbízhatóbb, jobb jármű? Főleg annak tükrében, hogy megszoktam jelenlegi autómnál, hogy a kötelező dolgokon kívül semmi sem romlik el. Ha esetleg mást ajánlana, örömmel fogadom.

Köszönettel: Viktor

Kedves Viktor!

Mindkettő jó választás. A Focus befecskendezői alatt időnként ki kell cserélni a tömítéseket, de különben megfelelő karbantartással teljesen jó autó. A flottás cégek nagyon szeretik, emiatt sok nagy futásteljesítményű autó kering visszatekert órával a piacon.

Hajóval egészen jól néz ki, anélkül azonban sajnos jellegtelen
Hajóval egészen jól néz ki, anélkül azonban sajnos jellegtelen

Érdemes alaposan utánajárni, hogy ne egy csapágyasra tekert órás autóba üljön bele. A Hyundai-nál még ilyen apróbb problémák sincsenek, ráadásul ebben még mindenki mumusa, a kettős tömegű lendkerék sincs. Mindkettő jó, nem nyúlna egyikkel sem mellé, azt vegye amiből jobb állapotú darabot talál.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.