Mennyire fájna hosszú távon egy Stilo?

2017.06.29. 09:51

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!


Autó cserén gondolkodom. Jelenleg egy OPEL Astra F Caravan 1,4 60 LE használok, Miss Daisy sofőrjeként piócázva a kamionok szélárnyékában 6,2 l/100km fogyasztással. Havi min. 1500 km megyek, aminek kétharmada országút. Nincsenek nagy igényeim:


1. a lehető legkisebb fogyasztás, cél a 15-19 Ft/km

2. klíma

3. kombi, (hogy beférjen a gyerekbicikli, roller, kismotor, gyerekjátékok rossz idő esetére, pelenkázótáska, minimum 4 adag váltóruha a két gyereknek, az asszonypajtás cucca és esetleg a laptoptáskám :)


Ez a lista lélektani határom. Ezen felül mindennek örülök, főleg a négy elektromos ablaknak, fűthető szélvédőnek, minimum 100 LE, stb. Kiszemeltem -a címben említett - mennyire lenne megbízható, pénztárca barát? Az OPEL-ben magam cseréltem a folyadékokat, ezen felül nem kellett semmit javíttatni rajta, csak öntöm bele a benzint és megyek. Ez az elvárásom a Stilo felé is. Csalódni fogok? Vagy forduljak inkább a Focus, Mondeo irányba? Renult Megan, Opel Astra G-től, Audi, BMW kizárva, max. Avensis jöhet szóba, de csak ha nagyon ajánlod.

Autóvásárlásra max. 900e, papírokra, vezérlés és folyadékok cseréjére további 300e a keret. Utána viszont nem szeretnék költeni rá egy darabig.

Lógassam bilibe a kezem és hajtsam tovább az Astrát, vagy merjek nagyot álmodni és legyek merész?


Előre is köszönöm a válaszod.

üdv

Gábor

Kedves Gábor!

Az olaszok 1.9-es jtd motorja jónak számít, megbízható, keveset eszik. A Stilóval akarták annak idején a Golfot megszorongatni, fel is szívták magukat, de nem sikerült, a piac nem úgy reagált, mint ahogy várták. Nem rossz autó én nem félnék tőle, ha neked tetszik, hajrá, ez nem egy megvalósíthatatlan álom.

IMG 1514

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.