Citroen C5-ről Jaguar X-Type-ra?

2017.09.03. 00:07

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Jelenleg egy új korától kezdődően családi használatban lévő, ezáltal teljesen ismert előéletű Citroen C5 2.0 HDI-t használok. (2004-es, 460 ezer kilométert futott.) Az autó eddig teljesen megbízhatónak bizonyult, ezen túl a felszereltsége is igen magas.

Az utóbbi időben kacérkodtam a gondolattal, hogy egy 2004-2005 körüli, szintén kétezres dízel Jaguar X-Type-ra (sedan) cserélem.

Az elképzelés az, hogy a Citroen eladását követően egy olyan kb. 500-600 ezer forintot hozzátéve vennék egy Jag-et. A kérdésem az lenne, hogy mindenképpen rosszul járnék-e, ha a jól ismert, rendszeresen karbantartott autómat lecserélném egy ismeretlen előéletű, magasabb kategóriás járműre?

Válaszát előre is köszönöm.

Bence

Kedves Bence!


Nem mindenképpen járna rosszul, de nagy eséllyel, ez a cseberből vederbe szituáció, sőt. Szerintem az X-Type a Jaguar szégyene az S-Type után. Ebben a Ford "méltán" megéneklelt tdci-je van, lehet, hogy jó lesz, de arra is nagy esély van, hogy nem. Nem véletlenül nem számolok be ilyen motorral szerelt autót. Amúgy minden alkatrésze Ford, köpnek is egyet a Jaguar-szerelők, ha szóba kerül az X vagy az S-Type. Semmi magasabb kategória nincs benne, csak az embléma, ettől nem kapja meg a Jag-érzést.

jaguar-x-type

Ha Jaguart akar venni, akkor egy X308-as kódjelűt kell venni, na az még Jaguar. Itt is vannak már Ford-alkatrészek, de ez a legkiforrottabb, ezeken már kijavították a típushibákat. Persze nincs belőle dízel, úgyhogy pénztárca kinyit, tizenkét litert tankol (a 3,2-esbe).


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.