Volvót cserélném A6-ra

2017.09.09. 07:00

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

A közeljövőben szeretném lecserélni egyre öregedő 2000-es évjáratú Volvo S40-es autóm. Egyre több vele a nyűg, és ahogy mondani szokás többe kerül a leves mint maga a hús. Ki is néztem az utódját egy 2007-es Audi A6 2,0 TFSI személyében. Az egyetlen aggályom (tudom állapotot nézünk nem kilométert), hogy 360 ezer kilométer van benne, és nem igazán tudom mennyit bírnak ezek a motorok. Főleg a turbó miatt kérdezem.

Az esetek 70%-ában városban megyek, de egyre többször utazunk 5-en távolabbra és hát valljuk be, szeretem ha akkor is megy az autó.

- Hogy veszem észre ha a turbó cserés?

- Mennyire viseli ez meg a motort?

- Mi az amit érdemes nézni az autón?

Halkan megjegyzem, az autóért 2,3 millió forintot kérnek!

Köszönettel: Dániel

Kedves Dániel!


A 360 ezer kilométertől önmagában még nem kell félni, egy tekert 200 ezertől inkább. Érdemes figyelembe venni, hogy ez egy TSI, igaz, ez a TSI-k közül a legjobb, ezzel van a legkevesebb baj. Szerintem a 3,2-es szívó motor jobb. A turbócserét csak akkor veszi észre, ha nemrég cserélték, és újszerűbb, mint a környezete, vagy tud róla az eladó, és mondja. A turbótól nem kell félni, igazából az autó költségeihez képest kevésből, 100 ezer forint környékén vagy kicsivel felette felújítható.

AUDI-A6-35 26

A hülye tulaj, és az elhanyagolt olaj csere viseli meg a motort, nem a turbó csere. A 2,3 milliós ár nem számít különösen kevésnek, de érhet ennyit. Vigye el egy szakértőhöz, mondjuk hozzá.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.